Z našeho blogu, Strana 4

Výpis článků

Jakou zvolit hrubost mletí kávy

JAKOU ZVOLIT HRUBOST MLETÍ KÁVY Správně zvolená hrubost u mletí kávových zrn je základ. Bez toho, a...

Správné čištění kávovaru a jeho příslušenství

SPRÁVNÉ ČIŠTĚNÍ KÁVOVARU A JEHO PŘÍSLUŠENSTVÍ Každý správný barista či milovník kávy by měl o svůj ...

Alternativní způsoby přípravy kávy: moka konvička

Dneska se podíváme na způsob přípravy kávy, který je v mnohém unikátní. Využívá velmi jednoduch...

Alternativní způsoby přípravy kávy: V60

I když je Chemex v poslední době velmi populární alternativní způsob přípravy kávy, možností je...

Alternativní způsoby přípravy kávy: Chemex

V předchozím článku jsme si stručně přiblížili obecné principy přípravy filtrované kávy. Dneska...

Filtrovaná káva pro začátečníky: jak se připravuje a čím se liší od espressa

Filtrace je jedním ze základních způsobů přípravy kávových nápojů. V poslední době tato metoda ...

Chemie pražení: mezi aciditou a hořkostí

V předchozím článku jsme si ve zkratce představili dva základní způsoby zpracování kávových třešní. ...

Zpracování kávy: proč na něm záleží?

V předchozím článku jsme si stručně vysvětlili, že kávová zrna jsou v podstatě semena poch...

Začínáme s kávou: arabika vs. robusta

Svět kávy může být pro úplného nováčka matoucí. Mimo jiné proto, že profesionálové a znalci často po...

Keňská káva

Úvod Keňa – země 48 milionů, známá svými rozsáhlými přírodními parky a rezervacemi, stejně jako pro...

Ovládací prvky výpisu

41 položek celkem

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz