Z našeho blogu, Strana 3

Alternativní způsoby přípravy kávy: moka konvička

Dneska se podíváme na způsob přípravy kávy, který je v mnohém unikátní. Využívá velmi jednoduch...

Alternativní způsoby přípravy kávy: V60

I když je Chemex v poslední době velmi populární alternativní způsob přípravy kávy, možností je...

Alternativní způsoby přípravy kávy: Chemex

V předchozím článku jsme si stručně přiblížili obecné principy přípravy filtrované kávy. Dneska...

Filtrovaná káva pro začátečníky: jak se připravuje a čím se liší od espressa

Filtrace je jedním ze základních způsobů přípravy kávových nápojů. V poslední době tato metoda ...

Chemie pražení: mezi aciditou a hořkostí

V předchozím článku jsme si ve zkratce představili dva základní způsoby zpracování kávových třešní. ...

Zpracování kávy: proč na něm záleží?

V předchozím článku jsme si stručně vysvětlili, že kávová zrna jsou v podstatě semena poch...

Začínáme s kávou: arabika vs. robusta

Svět kávy může být pro úplného nováčka matoucí. Mimo jiné proto, že profesionálové a znalci často po...

Keňská káva

Úvod Keňa – země 48 milionů, známá svými rozsáhlými přírodními parky a rezervacemi, stejně jako pro...

Stupně pražení kávy

1, 2, 3, 4) pražení až po stupeň SVĚTLÉ je káva silně kyselá, začíná mít mírně nahněd...


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz