Jaký vybrat do kavárny mlýnek na kávu

 
mlynek

Faktory pro výběr ideálního mlýnku na kávu pro vaši kavárnu:

Prvním krokem v procesu výběru mlýnku na kávu pro vaši kavárnu je zodpovědět následující otázky:

1. Jaký je hlavní účel použití mlýnku?

2. Jaké je vaše finanční rozpětí pro tento nákup?

3. Kde v kavárně bude mlýnek umístěn?

Otázky týkající se rozpočtu a umístění mlýnku jsou poměrně přímočaré, protože omezují výběr na základě finančních a prostorových limitů. Nicméně, otázka s největší významem je první - jaký bude hlavní účel mlýnku? 

Profesionální mlýnek do kavárny

Může se zdát, že odpověď je jednoduchá - potřebujete mlýnek na kávu pro vaši kavárnu. Ale co to vlastně znamená? Jaké úkoly bude mlýnek muset zvládnout? Budete ho používat pro:

- Ruční přípravu filtrované kávy?
- Přípravu kávy batch brew?
- Mletí kávy pro balíčky, které budou zákazníci nosit domů?

Důležité je vědět, že hlavním faktorem, který ovlivňuje výběr, je výkon mlýnku. Zvažte, zda má mlýnek dostatečně silný motor pro požadované úkoly a zda bude schopen splnit vaše budoucí potřeby, pokud plánujete rozšíření nabídky služeb.

Pokud hledáte mlýnek primárně pro přípravu filtrované kávy pro menší skupinu návštěvníků a plánujete jej používat v režimu podobném domácímu, pak by mohl být dostačující základní domácí mlýnek na filtrovanou kávu. V tomto případě by mohly být vhodné mlýnky značek Wilfa, Fellow nebo Eureka Mignon.

Nicméně, pokud plánujete také prodávat zrnkovou kávu, vzpomeňte si, že ne všichni vaši zákazníci mají doma mlýnek a mohou vás požádat o namletí kávy.

Představte si následující scénář:

Vaše malá kavárna s vlastní cukrářskou výrobou v turistické oblasti je oblíbeným zastavením pro náhodné turisty. V průběhu dne používáte mlýnek na přípravu ranního batche a odpoledne na mletí několika gramů kávy. Navíc, nabízíte svým zákazníkům ručně připravovanou kávu V60, protože chcete představit tu nejlepší kávu na světě z jedinečného mikrolotu, který jste získali od vašeho pražiče přímo od farmáře z Kolumbie.

Ale co když se do vaší kavárny náhle přihrne skupina turistů z autobusu, který právě zastavil před vaší kavárnou? Vaše filtrovaná káva je nadchne natolik, že se tři z nich rozhodnou koupit balíček této kávy pro domácí přípravu. Bohužel, ani jeden z nich nemá doma mlýnek a požádají vás o namletí kávy.

I přesto, že víte, že mletí kávy předem může znamenat ztrátu části chuti a aroma, se rozhodnete jim vyhovět. Vašemu mlýnku se však při mletí posledního balíčku přehřeje motor a přestane úplně fungovat.

Nyní vás čeká oprava mlýnku, měsíc mletí kávy na ručním mlýnku a možná i úvaha o odstranění filtrované kávy z nabídky kvůli bolesti v ruce z ručního mletí. Když konečně dostanete zpět opravený mlýnek, zjistíte, že náklady na opravu byly téměř stejně vysoké jako cena nového mlýnku.

Chcete se vyhnout takovým scénářům? Při výběru mlýnku na kávu pro vaši kavárnu dbejte na to, aby byl dostatečně výkonný pro vaše potřeby a byl schopen zvládnout i neočekávané nápory práce. 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz