Z našeho blogu

Podívejte se na nejnovější aktuality na našem blogu a buďte informováni o našich nových produktech a triků, které vám pomohou si kávu pořádně vychutnat

Správné čištění kávovaru a jeho příslušenství

SPRÁVNÉ ČIŠTĚNÍ KÁVOVARU A JEHO PŘÍSLUŠENSTVÍ Každý správný barista, či milovník kávy by měl o sv...

Alternativní způsoby přípravy kávy: moka konvička

Dneska se podíváme na způsob přípravy kávy, který je v mnohém unikátní. Využívá velmi jednoduch...

Alternativní způsoby přípravy kávy: V60

I když je Chemex v poslední době velmi populární alternativní způsob přípravy kávy, možností je...

Alternativní způsoby přípravy kávy: Chemex

V předchozím článku jsme si stručně přiblížili obecné principy přípravy filtrované kávy. Dneska...

Filtrovaná káva pro začátečníky: jak se připravuje a čím se liší od espressa

Filtrace je jedním ze základních způsobů přípravy kávových nápojů. V poslední době tato metod...

Chemie pražení: mezi aciditou a hořkostí

V předchozím článku jsme si ve zkratce představili dva základní způsoby zpracování kávových třešní. ...

Zpracování kávy: proč na něm záleží?

V předchozím článku jsme si stručně vysvětlili, že kávová zrna jsou v podstatě semena poch...

Začínáme s kávou: arabika vs. robusta

Svět kávy může být pro úplného nováčka matoucí. Mimo jiné proto, že profesionálové a zna...

Keňská káva

Úvod Keňa – země 48 milionů, známá svými rozsáhlými přírodními parky a rezervacemi, stejně jako pro...

Stupně pražení kávy

1, 2, 3, 4) pražení až po stupeň SVĚTLÉ je káva silně kyselá, začíná mít mírně nahn...


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení