JAKOU ZVOLIT HRUBOST MLETÍ KÁVY
Správně zvolená hrubost u mletí kávových zrn je základ. Bez toho, aniž byste měli správně namletá zrna, nikdy nedocílíte požadované chuti. Každý způsob přípravy kávy si žádá svou vlastní hrubost. V naší Pražírně Ignác si můžete všechny čerstvě pražené kávy nechat i namlít. Abyste si byli jistí, že zvolíte správnou hrubost mletí, projděte si jednoduché vysvětlení.
-
VELMI JEMNĚ MLETÁ KÁVA
Pokud chcete kávu nechat umlít pro babičku či dědečka na přípravu českého turka, volte tuto hrubost mletí. Doporučujeme například naše směsi České ráno nebo Retro. Velmi jemně mletá káva se zvlášť hodí pro přípravu pravé turecké kávy v džezvě.
-
JEMNĚ MLETÁ KÁVA
Tato hrubost mletí kávy se hodí na espresso, takže do pákových kávovarů když si zrovna zrna nemůžete umlít sami. Použijte naše Dark espresso, nebo světlejší Fresh espresso s chutí mléčné čokolády.
-
STŘEDNĚ HRUBĚ MLETÁ KÁVA
Pokud patříte k těm, co si rádi vychutnají alternativní přípravu kávy, zpozorněte. Tuto hrubost mletí volte obecně do všech filtrovaných káv (Drippery, Chemex). Pokud jste spíše milovníkem přípravy kávy v mokka konvičce, také volte tuto hrubost mletí.
-
HRUBĚ MLETÁ KÁVA
Takto namletá zrna použijete při přípravě kávy ve French pressu, kde filtrace probíhá přes sítko.
-
VELMI HRUBĚ MLETÁ KÁVA