Ignác Mexiko Fatima čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_FATIMA_MEXICO250 PRAZENA_FATIMA_MEXICO500 PRAZENA_FATIMA_MEXICO1000 Zvolte variantu
ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác
229 Kč 449 Kč 899 Kč od 229 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem Skladem (1 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
12.11.2024 12.11.2024 12.11.2024 Zvolte variantu

Lehce nasládlá chuť s téměř žádnou aciditou, v chuti jablka, tmavá čokoláda, karamel. Středně tmavé pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

MEXICO FATIMA

Stupeň pražení: sp_3

Středně tmavě pražená káva s jemným tělem a téměř žádnou aciditou, v chuti jsou cítit jablka, tmavá čokoláda a karamel. 

Finca Fatima je rodinná farma v Coatepec v Mexiku, majiteli jsou Ernesto Perez a jeho sestra Givette Perez. Tato šarže kávy je směs odrůd Garnica, Marsellesa a Typica. Ve výšce 1250 metrů nad mořem je Finca Fatima ohrožena rzí kávových listů a dalšími chorobami a škůdci. Jednou taktikou, kterou Ernesto a Givette používají, je výsadba odrůd odolných vůči CLR, jako je Garnica a Marsellesa. Při pečlivém pěstování a zpracování mají tyto stromy stále nesmírný kvalitativní potenciál. Náročné zpracování ve Finca Fatima zajišťuje vysoce kvalitní profily z těchto stromů.

Zralé červené třešně jsou selektivně ručně sbírány a zpracovávány ve Finca Fatima. Vyplavují třešeň, aby odstranily nedozrálé a rozdrtily ji. Káva se fermentuje v betonových tancích po dobu 48 hodin, než se promyje v čisté vodě. Pergamen se suší v malých sušárnách Guardiola při nízkých teplotách po dobu 4 dnů.

O zemi, kde se káva pěstuje

Káva se zde pěstuje především na mexických vysočinách ve výšce 1000–1800 metrů. Pěstování kávy je zde zejména dílem mnoha drobných farmářů. Řada z nich se zaměřuje i na produkci kávy v BIO kvalitě. Mexická káva má větší zrna a je oblíbená mezi příznivci espresso směsí, do níž se často používá. Ale v poslední době si získává i srdce milovníků alternativních příprav.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
? Použití: Espresso
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: promytá (washed)
Typ pražení: Středně tmavé
Zěmě původu: Mexiko
Region: Veracruz, Coatepec
Farma: Finca Fatima
Farmář: Ernesto Perez a Givette Perez Orea
Odrůda: Garnica, Marsellesa, Typica
Nadmořská výška: 1250 m n.m.
Cupping score: 86
Chuťový profil: Jablka, tmavá čokoláda, karamel
Hořkost: lehká
Acidita: téměř žádná
Sladkost: lehká

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz