Ignác Etiopie Yirgacheffe čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_ETHIOPIE_ARICHA250 PRAZENA_ETHIOPIE_ARICHA500 PRAZENA_ETHIOPIE_ARICHA1000 Zvolte variantu
ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác
269 Kč 529 Kč 1 049 Kč od 269 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
28.2.2024 28.2.2024 28.2.2024 Zvolte variantu

Černý čaj, bergamot, květinové tóny, máslo, střední pražení

Detailní informace

Detailní popis produktu

ETHIOPIE  YIRGACHEFFE
 
Stupeň pražení: sp_3
 
Ochutnejte africký klenot: V jedné z nejlepších čerstvých zrnkových káv z Etiopie poznáte čisté chutě a květinové tóny. Oblast Yirgacheffe je proslulá kvalitou zrnkových káv. Mokré zpracování dodává svěžest a bohaté tělo.
 
V chuti čerstvě pražené kávy dominuje černý čaj, bergamot, květinové tóny. Zrna pražíme středně tmavě, jsou vhodná na espresso.
 

O původu kávy z Etiopie

O Etiopii se říká, že je matkou kávy. Pěstování zrnek domorodci zahájili už v 9. století. Divoké bobule tam stále pěstuje mnoho kmenů vysoko v horách. Kávy z Etiopie mají typicky exotickou chuť plnou ovoce, květin, koření a jasmínu. Každý region se pak liší v chuti tím, že u jednoho dominují citrusy, u jiných zase sladké ovoce. Proto dostávají kávová zrna názvy dle oblasti, odkud pochází. 

Nyní je Etiopie 7. největším producentem kávy na světě. Kávovníky rostou 1 500 až 2 000 metrů nad mořem, na malých rolnických pozemcích a farmách. 

Zemědělci většinou patří k členům Ethiopian Commodities Exchange. Hlavním cílem je ochrana farmářů před tlakem trhu, který by mohl ohrozit jejich podnikání i živobytí.

Unikátní zpracování mokrou metodou

Nejčastějším způsobem zpracování zrn je zde kvůli nedostatku vody suchá metoda. I tak ale produkují i zrna promytá a právě region Yirgacheffe, ze kterého pochází i naše kvalitní zrnková káva, se zapsal do historie Etiopie svým prvenstvím v mokrém procesu zpracování

příprava kávy v Etiopii mokrou metodou

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
? Použití: Espresso
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: promytá (washed)
Typ pražení: Střední (medium)
Kontinent: Afrika
Zěmě původu: Etiopie
Kraj: Yirgacheffe
Odrůda: JARC, local landraces
Nadmořská výška: 1925 až 1945 m. n m.
Chuťový profil: černý čaj, bergamot, květinové tôny, máslo

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz