Ignác Etiopie Yirgacheffe čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_ETHIOPIE_ARICHA250 PRAZENA_ETHIOPIE_ARICHA500 PRAZENA_ETHIOPIE_ARICHA1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu

O původu kávy z Etiopie
O Etiopii se říká, že je matkou kávy. Pěstování zrnek domorodci zahájili už v 9. století. Divoké bobule tam stále pěstuje mnoho kmenů vysoko v horách. Kávy z Etiopie mají typicky exotickou chuť plnou ovoce, květin, koření a jasmínu. Každý region se pak liší v chuti tím, že u jednoho dominují citrusy, u jiných zase sladké ovoce. Proto dostávají kávová zrna názvy dle oblasti, odkud pochází.
Nyní je Etiopie 7. největším producentem kávy na světě. Kávovníky rostou 1 500 až 2 000 metrů nad mořem, na malých rolnických pozemcích a farmách.
Zemědělci většinou patří k členům Ethiopian Commodities Exchange. Hlavním cílem je ochrana farmářů před tlakem trhu, který by mohl ohrozit jejich podnikání i živobytí.
Unikátní zpracování mokrou metodou
Nejčastějším způsobem zpracování zrn je zde kvůli nedostatku vody suchá metoda. I tak ale produkují i zrna promytá a právě region Yirgacheffe, ze kterého pochází i naše kvalitní zrnková káva, se zapsal do historie Etiopie svým prvenstvím v mokrém procesu zpracování.
Potřebujete kávu mletou?
V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | promytá (washed) |
Typ pražení: | Střední (medium) |
Kontinent: | Afrika |
Zěmě původu: | Etiopie |
Kraj: | Yirgacheffe |
Odrůda: | JARC, local landraces |
Nadmořská výška: | 1925 až 1945 m. n m. |
Chuťový profil: | černý čaj, bergamot, květinové tôny, máslo |