Ignác Uganda Engeya čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_ENGEYA_UGANDA250 PRAZENA_ENGEYA_UGANDA500 PRAZENA_ENGEYA_UGANDA1000 Zvolte variantu
Novinka ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác
229 Kč 449 Kč 899 Kč od 229 Kč
Skladem (3 ks) Skladem Skladem (3 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
22.5.2024 22.5.2024 22.5.2024 Zvolte variantu

Vyšši sladkost s lehkou aciditou a téměř žádnou hořkostí, v chuti sušené ovoce a kakao, střední pražení

Detailní informace

Detailní popis produktu

UGANDA ENGEYA

Stupeň pražení: sp_3

Tato káva vyniká vyšší sladkostí s lehkou aciditou a téměř žádnou hořkostí, v chuti je cítit sušené ovoce a kakao

Jedinečný a vyvážený profil naší směsi Engeya evokuje rozmanitou krajinu regionu, kde se pěstuje. Pozoruhodná kvalita této kávy je přímým důsledkem vysokých nadmořských výšek a úrodné půdy oblastí, ve kterých se pěstuje.

 

 

Farmáři selektivně ručně sbírají zralé třešně a dodávají je do mycích stanic nebo zástupců dodavatelského řetězce v jejich blízkosti. Třešně jsou pečlivě tříděny při příjmu, kde jsou odstraněny nedozrálé a přezrálé spolu s veškerými cizími látkami. Aby byly nabízeny spravedlivé ceny, jsou zemědělci za kvalitní třešně placeni stejně bez ohledu na to, kam třešně přivezou.

Zajištění kvality začíná, jakmile farmáři dodají své třešně. Všechny třešně jsou plaveny v malých kbelících jako první krok ke kontrole kvality. Třešně se pak za stálého dohledu zpracovávají za mokra. Rozvlákňování, fermentace, promývání, třídění přes kanály a konečné máčení jsou pečlivě sledovány.

Mokrý pergamen se roztřídí a zbylé poškozené fazole se odstraní. Poté se pergamen přemístí na vyvýšené záhony, kde se pravidelně obrací, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Pergamen je zakrytý v nejteplejší části dne a přes noc, aby se zabránilo praskání a/nebo kondenzaci. Pracovníci také pravidelně kontrolují sušící se pergamen a odstraňují poškozené fazole. Stoly jsou označeny štítky pro zajištění sledovatelnosti.

Po vysušení je pergamen dopraven do našeho suchého mlýna v Kampale. Mlýn má kapacitu k samostatnému mletí menších šarží, aby se zachovala kvalita a sledovatelnost.

O kávě v Ugandě

Historicky, ačkoli káva Arabica byla pěstována v západní Ugandě po celá desetiletí, nedostatek infrastruktury mycích stanic znamenal, že téměř všechna tato káva byla zpracována doma a prodávána jako Drugar (Uganda Arabica).

V posledních letech jsme byli svědky toho, že západní Uganda dokáže produkovat vysoce kvalitní kávu, která může být srovnatelná se sousedními zeměmi Rwandou a Burundi. Mezi obchodníky a vývozci vzrůstá zájem investovat do infrastruktury mycích stanic a vyrábět plně umyté kávy, které jsou na světovém trhu velmi žádané.

V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: promytá (washed)
Typ pražení: Světlé
Kontinent: Afrika
Zěmě původu: Uganda
Odrůda: SL14
Nadmořská výška: 1300 - 2000 m.n.m.
Chuťový profil: sušené ovoce, kakao
Hořkost: téměř žádná
Acidita: lehká
Sladkost: vyšší

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz