Ignác Kolumbie Huitaca čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_HUITACA_KOLUMBIE250 PRAZENA_HUITACA_KOLUMBIE500 PRAZENA_HUITACA_KOLUMBIE1000 Zvolte variantu
Novinka ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác
229 Kč 449 Kč 899 Kč od 229 Kč
Skladem (4 ks) Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
23.5.2024 23.5.2024 23.5.2024 Zvolte variantu

Sladkost s vyšší aciditou bez hořkosti, v chuti oříšky, citrusové ovoce, mléčná čokoláda, středně světlé pražení

Detailní informace

Detailní popis produktu

KOLUMBIE HUITACA

Stupeň pražení: sp_3

Tato Kolumbie z našich jednodruhových káv nemá žádnou hořkost, naopak vyniká svou vyšší aciditou a střední sladkostí. V chuti jsou cítit oříšky, citrusové ovoce a mléčná čokoláda. Zrna jsou pražená středně světle, vhodné zejména na espresso.

Naše Huitaca pochází od drobných farmářů z nejznámějších kolumbijských oblastí. Zemědělci používají tradiční plně umytý způsob zpracování. Třešně jsou selektivně ručně sbírány a poté rozdrceny, obvykle na farmě. Po rozvláknění se káva fermentuje v tancích po dobu 26 až 36 hodin. Poté se pergamen vypere v čisté vodě a položí na parabolická lůžka k sušení po dobu až 20 dnů. 

 Káva v Kolumbii

Kolumbie vyrábí a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.

Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, které zase produkují vlastní jedinečnou chuť kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti, mezi všemi svými různými regiony, Kolumbie produkuje čerstvé plodiny téměř po celý rok.

Rostoucí zaměření na speciální průmysl mění způsob, jakým obchodníci a farmáři podnikají. Pro farmáře je stále běžnější izolovat fazole nejvyšší kvality ze svých partií, aby je uváděli na trh samostatně. Tyto kvalitnější šarže se často prodávají pod konkrétními značkami nebo příběhy.

Kromě široké škály odrůd Kolumbie za posledních 10 let rychle rozšířila své možnosti certifikace. Nejběžnější dostupné certifikace jsou Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ a Organic.

V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: promytá (washed)
Typ pražení: Středně světlé
Kontinent: Jižní Amerika
Zěmě původu: Kolumbie
Region: Huila, Tolima
Odrůda: Cattura, Castillo
Nadmořská výška: 1300 - 1700 m.n.m.
cuppingové scóré: 85
Chuťový profil: Oříšky, citrusové ovoce, mléčná čokoláda
Hořkost: žádná
Acidita: vyšší
Sladkost: střední

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz