Ignác DECAF Tumbaga čerstvě pražená káva bez kofeinu
Kód: PRAZENA_TUMBAGA_DECAF250 PRAZENA_TUMBAGA_DECAF500 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
DECAF Tumbaga, káva bez kofeinu
Stupeň pražení:
Tumbaga Sugarcane bez kofeinu posouvá tyto kávy na další úroveň kvality. Pochází z Kolumbie a má vyváženou sladkou chuť, ucítíte v ní čokoládu, hnědý cukr, jablka a ořechy.
Jméno Tumbaga získala po slitině zlata, mědi a stříbra, která se používala v celé Kolumbii k výrobě malých, často náboženských předmětů. Díky neuvěřitelné klimatické rozmanitosti Kolumbie jsme schopni nabídnout konzistentní profil Tumbaga po celý rok. Naše udržitelné dodavatelské řetězce plné sklizně znamenají, že tuto konzistenci můžete očekávat za dostupné ceny, to vše při podpoře odolnosti výrobců. Získávání se řídí dobou sklizně a obvykle bude pocházet z Tolimy nebo Cauca během letních měsíců a Antioquia nebo regionů v Eje Cafetero v zimních měsících.
Jak se káva zbavuje kofeinu?
Dekofeinace z cukrové třtiny využívá přirozeně se vyskytující sloučeninu, ethylacetát (EA) k dekofeinaci kávy. Proces EA je poměrně jednoduchý. Kávová zrna se navlhčí vodou a EA se nechá cirkulovat. EA se váže s kofeinem v zrnu a extrahuje kofein, zatímco zanechává většinu ostatních aromatických sloučenin. Po dosažení požadované hladiny kofeinu se zbytky EA na fazolích odstraní napařováním.
O zemi, kde se káva pěstuje
Kolumbie vyrábí a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.
Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, které zase produkují vlastní jedinečnou chuť kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti, mezi všemi svými různými regiony, Kolumbie produkuje čerstvé plodiny téměř po celý rok.
Rostoucí zaměření na speciální průmysl mění způsob, jakým obchodníci a farmáři podnikají. Pro farmáře je stále běžnější izolovat fazole nejvyšší kvality ze svých partií, aby je uváděli na trh samostatně.
Potřebujete kávu mletou?
V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové kávy |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | promytá (washed) |
Typ pražení: | Střední (medium) |
? Hořkost: | střední |
? Acidita: | lehká |
Kontinent: | Jižní Amerika |
Bezkofeinová káva: | ANO |
Zěmě původu: | Kolumbie |
Region: | Cauca, Tolima, Antioquia a Eje Cafetero |
Odrůda: | Arusha , Bourbon, Mundo Novo, Typica |
Nadmořská výška: | 1500 - 1950 m n.m. |
Sklizeň: | celoročně, podle regionu |
Cupping score: | 83,75 |
Chuťový profil: | čokoláda, hnědý cukr, jablka, ořechy |