Ignác Brazílie Cascavel Vermelha čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_CASCAVEL_BRAZILIE250 PRAZENA_CASCAVEL_BRAZILIE500 PRAZENA_CASCAVEL_BRAZILIE1000 Zvolte variantu
Novinka ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác
229 Kč 449 Kč 899 Kč od 229 Kč
Skladem Skladem Skladem (5 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
9.5.2024 9.5.2024 9.5.2024 Zvolte variantu

Lehce ovocitější káva se střední sladkostí, v chuti červené ovoce. Střední pražení

Detailní informace

Detailní popis produktu

BRAZÍLIE  CASCAVEL VERMELHA

Stupeň pražení: sp_3

Středně pražená zrna ze sluncem zalité Brazílie, s lehce ovocitější chutí a střední sladkostí. Zrna jsou vhodná spíše na přípravu espressa, případně do mokka konvičky nebo pro přípravu překapávané kávy pro ty, co mají rádi výraznou chuť. 

O kávě a sklizeň

V šálku naleznete směs odrůd, které jsou typické pro Brazílie, je tím zejména Cattura, Catui a Bourbon. Zrna jsou sklízena strojově a ručně, farmáři využívají kombinace kvůli efektivnější produkci, ale pořád chtějí zachovat kvalitu a proto využívají co nejlepší technologie. Po sklizni zrna prochází tříděním a následně sušením, respektivě naturálním zpracováním, pro které je typický ovocný profil výsledné kávy. Zrna jsou pravidelně obracena a prohrabována aby docházelo k rovnoměrnému sušení.

O zemi, kde se káva pěstuje:

Téměř 40 % veškeré kávy na světě se vyrábí v Brazílii – přibližně 3,7 milionu metrických tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvality. V posledních letech také brazilští producenti začali více investovat do produkce speciální kávy

Dnes jsou nejplodnějšími oblastmi Brazílie pěstující kávu Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.

V minulosti mechanizace znamenala, že sbírání bylo normou; dnešní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro specializované výrobce.

V mnoha případech a na méně rovných částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – jakési mechanizované hrábě, která ke sklizni zralé třešně využívá vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň.

 

V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: suché (natural)
Typ pražení: Střední
Kontinent: Jižní Amerika
Zěmě původu: Brazílie
Region: Minas Gerais
Odrůda: Cattura, Catuai, Bourbon
Nadmořská výška: 800 - 1200 m.n.m.
Cupping score: 84
Chuťový profil: červené ovoce
Hořkost: střední
Acidita: lehká
Sladkost: střední

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz