Pro dodání do Vánoc prosím objednávejte nejpozději do 17. prosince. 18. - 19.12. neexpedujeme, showroom je zavřený.

Ignác Brazílie Cascavel Vermelha čerstvě pražená káva

Oceněno GREAT TASTE ESPRESSO
259 Kč 509 Kč 999 Kč od 259 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
29.12.2025 29.12.2025 29.12.2025 Zvolte variantu

Lehce ovocitější káva se střední sladkostí, v chuti červené ovoce. Střední pražení

Detailní informace

Detailní popis produktu

BRAZÍLIE  CASCAVEL VERMELHA

Stupeň pražení: sp_3

Středně pražená zrna ze sluncem zalité Brazílie, s lehce ovocitější chutí a střední sladkostí. Zrna jsou vhodná spíše na přípravu espressa, případně do mokka konvičky nebo pro přípravu překapávané kávy pro ty, co mají rádi výraznou chuť. 

O kávě a sklizeň

V šálku naleznete směs odrůd, které jsou typické pro Brazílie, je tím zejména Cattura, Catui a Bourbon. Zrna jsou sklízena strojově a ručně, farmáři využívají kombinace kvůli efektivnější produkci, ale pořád chtějí zachovat kvalitu a proto využívají co nejlepší technologie. Po sklizni zrna prochází tříděním a následně sušením, respektivě naturálním zpracováním, pro které je typický ovocný profil výsledné kávy. Zrna jsou pravidelně obracena a prohrabována aby docházelo k rovnoměrnému sušení.

O zemi, kde se káva pěstuje:

Téměř 40 % veškeré kávy na světě se vyrábí v Brazílii – přibližně 3,7 milionu metrických tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvality. V posledních letech také brazilští producenti začali více investovat do produkce speciální kávy

Dnes jsou nejplodnějšími oblastmi Brazílie pěstující kávu Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.

V minulosti mechanizace znamenala, že sbírání bylo normou; dnešní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro specializované výrobce.

V mnoha případech a na méně rovných částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – jakési mechanizované hrábě, která ke sklizni zralé třešně využívá vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň.

 

V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
? Použití: Pákový kávovar, Automatický kávovar
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: suché (natural)
Typ pražení: Střední
? Hořkost: střední
? Acidita: lehká
Kontinent: Jižní Amerika
Skupina chutí: čokoláda, oříšky
Zěmě původu: Brazílie
Region: Minas Gerais
Odrůda: Cattura, Catuai, Bourbon
Nadmořská výška: 800 - 1200 m.n.m.
Cupping score: 84
Chuťový profil: červené ovoce
Hořkost: střední
Acidita: lehká
Sladkost: střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz