IG coffee roasters Kolumbie Sebastian Ramirez Orange fruit

Kód: IG_KOLUMBIE_RAMIREZ_ORANGE300 IG_KOLUMBIE_RAMIREZ_ORANGE1000 Zvolte variantu
Novinka FILTR MACERACE
Neohodnoceno
620 Kč 1 990 Kč od 620 Kč
Skladem za 1-2 dny Skladem za 1-2 dny Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.7.2024 1.7.2024 Zvolte variantu

Broskve, meruňky, tropické ovoce

Detailní informace

Detailní popis produktu

KOLUMBIE SEBASTIAN RAMIRÉZ ORANGE FRUIT

Sebastian Ramirez je průkopníkem v experimentálním zpracování kávy, jeho farma El Placer znamená "potěšení" a přesně o to mu jde, rozdávat potěšení při konzumaci jeho káv. Tyto zrna byli fermentovány s broskvemi, prošli procesem tzv. karbonická macerace což farmáři převzali od vinařů. Díky tomuto procesu jsou v kávě cítit silně broskve, meruňky a tropické ovoce.

FARMA EL PLACER
V El Placer se předává v rodině, Sebastian je již čtvrtá generace a vede farmu více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastian krok před tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace. Farma se nachází v oblasti Quindio ve výšce 1500 až 1744 metrů nad mořem.
O PROCESECH
Třešně se sbírají ručně a berou se jen ty opravdu zralé. Výběr dále pokračuje ponořením celých třešní do nádrží s vodou a odstranění plovoucích zrn. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Na začátku se třešně uzavřeli do 200-litrových plastových nádob, nejprve tyto třešně prošli anaerobním kvašením, které trvalo 120 hodin a přidali se během tohoto procesu vinné kvasinky.
Dalším krokem bylo odslupkování kávy a pak se pokračovalo v karbonické maceraci po dobu 72 hodinVíte jaký je rozdíl v anaerobní fermentaci a karbonické maceraci? Zjistěte víc našem článku! V této fázi se do tanků přidává dehydratované ovoce, konkrétně broskve a ovocná glukóza. 
Následuje kontrola při sušení, Sebastian suší kávu v sušicce a to při konstantní teplotě 40 Stupnů. Sušení probíhá přibližně 5 dnů a je pod stálou kontrolou, konečná fáze pro Sebastiana je balení do pytůů a stabilizace kávy. Pak káva přijíždí k nám, kde ji s láskou upražíme a doufáme, že z ní budete mít to největší potěšení. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrové kávy IG
? Použití: Filtr
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: karbonická macerace
Typ pražení: medium light
Kontinent: Jižní Amerika
Země původu: Kolumbie
region/ město: El Eje Cafetero, Quindio
Farma: Finca El Placer
Majitel: Sebastian Ramiréz
Odrůda: Cattura
Nadmořská výška: 1500 - 1744 m. n m.
Chuťový profil: Broskve, meruňky, tropické ovoce

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz