Salvador finca El Gobiado Anaerobic

Kód: PRAZENA_SALVADOR250 PRAZENA_SALVADOR500 PRAZENA_SALVADOR1000 Zvolte variantu
Neohodnoceno
299 Kč 589 Kč 1 149 Kč od 299 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.6.2022 29.6.2022 29.6.2022 Zvolte variantu

Čerstvě pražená káva ze Salvadoru, region Apeneca-lliamatepec, obec Ataco. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

EL SALVADOR EL GOBIADO

Stupeň pražení: sp_3

Prémiová výběrová arabika ze středoamerického Salvadoru, která je bohatá na vůně a aroma. Prvotní chuť, která se projeví je lehce ovocitá, následně přechází do marcipánu a sladké dochuti.

O zemi, kde se káva pěstuje

Farmu El Gobiado vlastní rodina Alfaro po čtyři generace. Farma se nachází ve městě Ataco v západní části Salvadoru v departementu Ahuachapan, které je známé svým ideálním podnebím pro pěstování kávy. Káva se pěstuje ve výšce 1300 metrů nad mořem. Objekt pokrývá 12 hektarů, kde se pěstují ve stínu stromů Inga hlavně dvě odrůdy: Bourbon a Pacas. Tato káva se skládá ze vzácné odrůdy, která se jmenuje Orange Bourbon. Je to hybrid odrůdy Red Bourbon od Yellow Bourbon. Název se odvíjí od mírně broskvově růžové barvy. Plody jsou sbírány ručně a ve stejný den jsou dodány do místního mlýna El Carmen. V první fázi se promyjí pramenitou vodou a poté se suší na vyvýšených postelích po dobu 23-30 dnů. Díky vysoké vlhkosti je fáze sušení pečlivě kontrolována.

K hlavním pěstitelským oblastem Salvadoru patří kraje Santa Anna, San Salvador a Ahuachapán, kde se pěstuje na lávových polích, která kávě dávají jedinečnou chuť. Nejen proto je na trhu s arabikami vysoce ceněna.

Sklizeň: květen - srpen
Odrůda: Coffea Arabica - Orange Bourbon
Nadmořská výška: 1250 - 1400 m n.m. 
Zpracování: anaerobní fermentace
Vhodné k přípravě: Espresso, Filtr
Chuťový profil: Papája, Limetka, Med

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
Zěmě původu: Salvador
Region: Apeneca-llamatepec, obec Ataco
Metoda zpracování: anaerobní fermentace
Nadmořská výška: 1250 - 1400 m n.m.
Odrůda: Coffea Arabica - Orange Bourbon
Sklizeň: květen - srpen

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení