Guatemala - Los robles
Popis
Metodou Honey zpracovaná káva z Guatemaly.
Stupeň pražení:
Sklizeň: listopad - březen
Odrůda: Coffea Arabica
Nadmořská výška: 1450 - 1500 m.n.m.
Zpracování: HONEY
Vhodné k přípravě: Filtr, espresso
Chuťový profil: pomeranč, angrešt, ostružina
O zemi, kde se káva pěstuje
Díky suchu a teplému větru proudícímu z mexických planin je pohoří Huehuetenango chráněno od mrazu, který by znamenal extrémní podmínky pro sklizeň. Farma Los Robles je ve vlastnictví rodiny Eduarda Martina od roku 1940. Od doby, co rodina Eduarda Martina zde kávu pěstuje, došla k závěru, že zdejší půda, klima i nadmořská výška nejvíce prospívají odrůdám jako jsou bourbon a caturra a právě ty zde pěstují. Tento lot je specifický svou chutí, přestože je zpracování promyté, v kávě jsou cítit tóny, které se blíží chutí káv zpracovaných metodou honey. Kávu si skvěle užijete na espressu, kde vynikne její mimořádná sladkost. Skvěle se hodí také do mléčných nápojů.