Ignác Rwanda - Bourbon Gahara čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_RWANDA250 PRAZENA_RWANDA500 PRAZENA_RWANDA1000 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: Ignác
269 Kč 529 Kč 1 049 Kč od 269 Kč
Skladem Skladem (>5 ks) Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
13.12.2022 13.12.2022 13.12.2022 Zvolte variantu

Tóny ostružin a javorového sirupu s dochutí sladkých datlí v kombinaci se svěží citrusovou linkou. Světlé pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

RWANDA - Bourbon Gahara

Stupeň pražení: sp_3

Naše cesty nás zavedli i do méně známého místa pro pěstování kávy a tím je Rwanda, tato malá africká země sice netrhá rekordy v množství vyprodukované kávy, ale má skvělou pověst založenou na kvalitě a jedinečných chuťových vlastnostech kávových zrn. Zrna pražíme tak, abychom rozvinuly jejich úžasný chutový potenciál. Rwanda Bourbon Gahara vás ohromí svým plným, sirupovitým tělem a ovocnou linkou. Ve vyvážené chuti dominují tóny ostružin a javorového sirupu. V závěrečné dochuti potěší sladké datle v kombinaci se svěží citrusovou linkou.

O zemi, kde se káva pěstuje:

Rwandská republika je malý vnitrozemský stát ve Střední Africe. Sousedí s Tanzanií, Burundi i Demokratickou republikou Kongo. Vinou občanské války je země závislá na vyvážení veškerého zboží, tím je právě káva a čaj. Před pouhými dvěma desetiletí byla Rwanda zpustošena občanskou válkou a i když je v oblasti specialit relativně nová, nabízí pozoruhodné chuťové zážitkyZemě má díky bohaté sopečné půdě, vysokým nadmořským výškám a bohatým srážkám optimální podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy arabica. Většina kávových farem je nachází v nadmořské výšce 1200 až 1800 mentrů nad mořem a pěstují odrůdy Bourbon nebo jejich pododrůdy. Mokré zpracování zrn pak zajistí typicky intenzivní chuť s výraznou aciditou a úžasnou sladkostí javorového sirupu na konci. 

2-Washed

 Co potřebujete doma pro přípravu filtrované kávy si můžete přečíst v našem článku Jak připravit doma filtrovanou kávu.

V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
Kontinent: Afrika
Druh kávových zrn: 100% Arabika
Metoda zpracování: mokré (washed)
Typ pražení: Světlé
Zěmě původu: Rwanda
Region: Kirehe
Nadmořská výška: 1550 - 1750 m n.m.
Odrůda: Coffea Arabica, Bourbon
Sklizeň: březen - červen
Chuťový profil: Tóny ostružin a javorového sirupu s dochutí sladkých datlí v kombinaci se svěží citrusovou linkou

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz