Ignác Nicaragua Catimor Regalo de Dios čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_NICARAGUA250 PRAZENA_NICARAGUA500 PRAZENA_NICARAGUA_1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Nicaragua Catimor Regalo de Dios
Stupeň pražení:
Pojďte s námi vycestovat pomocí této neobyčejné kávy do oblasti, která leží mezi Karibikem a Pacifikem, řeč je o státu Nicaragua ve Střední Americe. Tyto kávová zrna 100% arabiky pražíme světle a díky tomuto našemu jemnému pražení lze v kávě docílit ovocnějších chutí.
V kávě ze zrn Nicaragua Catimor Regalo de Dios ucítíte především grapefruit a brusinky, jedná se o neobyčejnou kávu, která o svých kvalitách přesvědčí opravdu každého.
O původu kávy z Nicaragui:
Farma Un Regalo se Dios je položea v horách Dipilto-Jalapa na severu oblasti Nueva Segovia. Jde o území ve výšce okolo 1700 metrů nad hladinou moře s mikroklimatem deštného pralesa a teplotami od 16 - 18°C.
Tato konkrétní farma má celkových 250 akrů půdy z nichž na 40 akrech je pěstována káva. V roce 2010 se farma zvítězila v Cup of exellence díky nejlepším mikroklimatickým podmínkách pro pěstování výběrové kávy. Pěstuje se tu sedm kávových odrůd, sklízených samostatně tak, aby káva po zpracování byla přesně dohledatelná a jednotlivé loty mohly být samostatně hodnoceny a prodávány.
Tento konkrétní lot je zpracován suchou metodou v Dry Mill Las Segovias facilities. Sušení probíhalo klasicky na afrických postelích zastíněných proti příliš prudkému slunečnímu svitu. Káva tak může být sušena pomalu a velmi konzistentně.
Pěstuje se tu sedm kávových odrůd, sklízených samostatně tak, aby káva po zpracování byla přesně dohledatelná a jednotlivé loty mohly být samostatně hodnoceny a prodávány. Tento konkrétní lot je zpracován suchou metodou v Dry Mill Las Segovias facilities.
Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.
Potřebujete kávu mletou?
V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové kávy |
---|---|
Kontinent: | Střední Amerika |
Druh kávových zrn: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | suché (natural) |
Typ pražení: | Světlé |
Zěmě původu: | Nicaragua |
Region: | Nuevo Segovia |
Odrůda: | Coffea Arabica - Catimor |
Nadmořská výška: | 1500 - 1700 m n.m. |
Sklizeň: | prosinec - březen |
Chuťový profil: | grapefruit, brusinky |