Indie Moonsoned Malabar

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

Čerstvě pražená káva z Indie, Moonsoned Malabar

od 199 Kč
Kategorie Čerstvě pražená káva
Zvolte variantu
Kód produktu 480/250 gramáž: 250g Skladem (> 5 ks) 199 Kč
   
Kód produktu 480/500 gramáž: 500g Skladem (> 5 ks) 389 Kč
   
 

INDIE MOONSONED MALABAR

Stupeň pražení: sp_2

Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Ochutnejte kávu, kterou bičovaly větry a monzunové deště!

Uložit a odejít  

Sklizeň: červen - září
Odrůda: Coffea Arabica -Zděděné domorodé odrůdy
Nadmořská výška: 1100 - 1200 m.n.m. 
Zpracování: SUCHÁ (moonsoned)
Vhodné k přípravě: Espresso Filtr, Espresso, Moka, french press
Chuťový profil: citrusové tóny s dotykem kakaa

Kávy druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy. Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni.

Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk. Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva. Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli. Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna. Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 – 15 cm. Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem.

 


Zpracování Washed