Ignác Indie Monsooned Malabar čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_INDIE250 PRAZENA_INDIE500 PRAZENA_INDIE1000 Zvolte variantu
Neohodnoceno
199 Kč 389 Kč 759 Kč od 199 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
6.10.2022 6.10.2022 6.10.2022 Zvolte variantu

Intenzivní zemitá chuť s nádechem tabáku, koření a čokolády. Světlé pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

INDIE MONSOONED MALABAR
 
Stupeň pražení: sp_3
 
Pokud chcete procestovat svět pomocí různých chutí, čerstvě pražená káva Indie monsooned Malabar určitě musí patřit do vašeho seznamu.
Tato káva se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi Indickými kávami. Její ojedinělý proces zpracování ji dává jedinečnou chuť.
Káva má decentní nahořklou chuť s výraznou zemitostí a nádechem tabáku, koření a čokolády. Jako koruna na hlavě je u této kávy světlá kréma. 

O původu kávy z Indie

V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice. Doprava po moři trvala kolem šesti měsíců, a během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám. Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť. V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá. A proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky. Využívají k tomu působení monzunu, a vyrábějí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů, ale je vyrobena v kratší době.

Kávy druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy. Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni.

příprava kávy v Etiopii mokrou metodou

Plánujete přípravu kávy na filtr?

Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
Kontinent: Asie
Druh kávových zrn: 100% Arabika
Metoda zpracování: Monsooned Malabar
Typ pražení: Světlé
Zěmě původu: Indie
Region: Karnataka
Odrůda: Kents, S.795, Catimor, Selection 9
Nadmořská výška: 1100 - 1200 m n.m.
Sklizeň: listopad - březen
Chuťový profil: Intenzivní zemitá chuť s nádechem tabáku, koření a čokolády.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz