Ignác Indie Cherry Robusta čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_INDIEROBUSTA250 PRAZENA_INDIEROBUSTA500 PRAZENA _INDIEROBUSTA1000 Zvolte variantu
Neohodnoceno
199 Kč 389 Kč 749 Kč od 199 Kč
Skladem Skladem (3 ks) Skladem (3 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Intenzivní plná chuť s lehkým náznakem čokolády, vyšší hořkost bez kyselosti. Střední pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

INDIE CHERRY ROBUSTA
 
Stupeň pražení: sp_3
 

Ochutnejte robustu z Indie, která má úžasnou crému a plnou, mírně příškovou chuť. Indie cherry patří k samotné špičce nejlepších robust na světě a jak už název napovídá, chuťově se blíží k višním, což je u robusty opravdová rarita.

Tato káva učaruje příznivce intenzivních zážitků a ty, kteří rádi experimentují. 

Obecně platí, že robusta můž mít až dvojnásobné množství kofeinu oproti arabice, což z ní dělá ideální volbu na kávu, která vás má nabudit. 

O původu kávy z Indie

V Indii pracuje přibližně 250 tisíc pěstitelů kávy, skoro v 90 procentech jde o malorolníky. Téměř 80 procent indické kávy putuje na vývoz, nejčastěji do Německa, Ruska, Itálie, Španělska, Belgie, USA a Francie.
Káva se tradičně pěstuje ve třech oblastech – Karnataka, Kerala a Tamil Nadu, ale přibývají k nim také méně typické lokality. Systematické pěstování kávovníků prý odstartoval světec Baba Budan, který do Indie propašoval magických sedm kávových plodů z Jemenu. Kávové plantáže začaly vzkvétat v polovině 19. století, s příchodem britských kolonizátorů.
Všechny indické kávovníky rostou ve stínu, často blízko koření jako skořice, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek. Kávové plody tak absorbují unikátní aroma. Kvetou 3-4 dny bílými květy. Kdo viděl kvést kávové plantáže, nikdy na tak úchvatný zážitek nezapomene. Sklizeň plodů se uskutečňuje 9 měsíců po odkvětu, výhradně ručně.

příprava kávy v Etiopii mokrou metodou

Plánujete přípravu kávy na filtr?

Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
Kontinent: Asie
Druh kávových zrn: 100% Robusta
Metoda zpracování: suché (natural)
Typ pražení: Střední
Zěmě původu: Indie
Region: Kérala
Odrůda: Robusta Canephora
Nadmořská výška: 500 - 1000 m n.m.
Sklizeň: listopad - leden
Chuťový profil: Intenzivní plná chuť s lehkým náznakem čokolády, vyšší hořkost bez kyselosti

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz