Ignác Salvador finca El Gobiado Anaerobic čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_SALVADOR250 PRAZENA_SALVADOR500 PRAZENA_SALVADOR1000 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: Ignác
299 Kč 589 Kč 1 149 Kč od 299 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
7.6.2023 7.6.2023 7.6.2023 Zvolte variantu

Limetka, med, papája, světlé pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

EL SALVADOR EL GOBIADO

Stupeň pražení: sp_3

Prémiová výběrová arabika ze středoamerického Salvadoru, která je bohatá na vůně a aroma. V její chuti ucítíte limetku, med a papáju. 

O původu kávy ze Salvadoru

Farmu El Gobiado vlastní rodina Alfaro po čtyři generace. Farma se nachází ve městě Ataco v západní části Salvadoru v departementu Ahuachapan, které je známé svým ideálním podnebím pro pěstování kávy.

Káva se pěstuje ve výšce 1300 metrů nad mořem. Objekt pokrývá 12 hektarů, kde se pěstují ve stínu stromů Inga hlavně dvě odrůdy: Bourbon a Pacas. Tato káva se skládá ze vzácné odrůdy, která se jmenuje Orange Bourbon. Je to hybrid odrůdy Red Bourbon od Yellow Bourbon.

Název se odvíjí od mírně broskvově růžové barvy. Plody jsou sbírány ručně a ve stejný den jsou dodány do místního mlýna El Carmen. V první fázi se promyjí pramenitou vodou a poté se suší na vyvýšených postelích po dobu 23-30 dnů. Díky vysoké vlhkosti je fáze sušení pečlivě kontrolována.

K hlavním pěstitelským oblastem Salvadoru patří kraje Santa Anna, San Salvador a Ahuachapán, kde se pěstuje na lávových polích, která kávě dávají jedinečnou chuť. Nejen proto je na trhu s arabikami vysoce ceněna.

Plánujete přípravu kávy na filtr?

Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
Kontinent: Střední Amerika
Druh kávových zrn: 100% Arabika
Metoda zpracování: Anaerobní fermentace
Typ pražení: Světlé
Zěmě původu: Salvador
Region: Apeneca-llamatepec, obec Ataco
Odrůda: Coffea Arabica - Orange Bourbon
Nadmořská výška: 1250 - 1400 m n.m.
Sklizeň: květen - srpen
Chuťový profil: Limetka, med, papája

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz