Ignác Peru Tres Mosqueteros čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_PERU250 PRAZENA_PERU500 PRAZENA_PERU1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu

Káva s velmi mírnou aciditou a světlou cremou, s výbornou strukturou a plným tělem.
Intenzivní chut kakaa doprovází karamelové aroma s náznaky kořeněných tónů. V dlouhotrvající dochuti můžeme cítit velmi jemné nuance oříšků a koření.
O původu kávy z Peru:
Tato peruánská káva pochází z hlavní pěstitelské oblasti této země – Chanchamayo. Odtud pochází téměř 40 % celkové produkce kávy v Peru. Pěstuje se zde Arabica (odrůdy Typica, Pacas a Caturra) na malých, převážně rodinných farmách přímých potomků Mayů. Farmy se rozprostírají na svazích And, kávovník se vysazuje na stinných místech, kde je chráněný před přímým sluncem okolní vegetací.
Chladnější vysokohorské mikroklima způsobuje pomalejší růst a dozrávání kávy, což se projevuje jejím plným tělem a harmonickou chutí. To se však podepisuje pří sklizni na jejím množství – výnosy patří mezi ty nejnižší (10 pytlů na hektar). Sběr se provádí ručně, třešně jsou promývány a následně sušeny na slunci na malých terasách.
Káva se zde pěstuje ekologicky, bez použití chemických pesticidů a v duchu udržitelných zemědělských postupů. Velký důraz se klade na ochranu přírody a její biodiverzitu.

Plánujete přípravu kávy na filtr?
Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.
Potřebujete kávu mletou?
V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|---|
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | mokré (washed) |
Typ pražení: | Světlé |
Kontinent: | Jižní Amerika |
Země původu: | Peru |
Region: | La Merced, Chanchamayo |
Odrůda: | Coffea Arabica - Typic, Pacas, Caturra |
Nadmořská výška: | 1600 - 1800 m n.m. |
Sklizeň: | listopad - březen |
Chuťový profil: | Kakao doprovázené karamelovým aroma s náznaky kořeněných tónů |