Ignác Peru Tres Mosqueteros čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_PERU250 PRAZENA_PERU500 PRAZENA_PERU1000 Zvolte variantu
Tip
1 hodnocení
199 Kč 389 Kč 749 Kč od 199 Kč
Skladem Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Kakao doprovázené karamelovým aroma s náznaky kořeněných tónů. Světlé pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PERU TRES MOSQUETEROS
 
Stupeň pražení: sp_3
 

Káva s velmi mírnou aciditou a světlou cremou, s výbornou strukturou a plným tělem.

Intenzivní chut kakaa doprovází karamelové aroma s náznaky kořeněných tónů. V dlouhotrvající dochuti můžeme cítit velmi jemné nuance oříšků a koření.

O původu kávy z Peru:

Tato peruánská káva pochází z hlavní pěstitelské oblasti této země – Chanchamayo. Odtud pochází téměř 40 % celkové produkce kávy v Peru. Pěstuje se zde Arabica (odrůdy Typica, Pacas a Caturra) na malých, převážně rodinných farmách přímých potomků Mayů. Farmy se rozprostírají na svazích And, kávovník se vysazuje na stinných místech, kde je chráněný před přímým sluncem okolní vegetací.

Chladnější vysokohorské mikroklima způsobuje pomalejší růst a dozrávání kávy, což se projevuje jejím plným tělem a harmonickou chutí. To se však podepisuje pří sklizni na jejím množství – výnosy patří mezi ty nejnižší (10 pytlů na hektar). Sběr se provádí ručně, třešně jsou promývány a následně sušeny na slunci na malých terasách.

Káva se zde pěstuje ekologicky, bez použití chemických pesticidů a v duchu udržitelných zemědělských postupů. Velký důraz se klade na ochranu přírody a její biodiverzitu.

Peru-coffee-plantation-750x400 
 

Plánujete přípravu kávy na filtr?

Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
Kontinent: Jižní Amerika
Druh kávových zrn: 100% Arabika
Metoda zpracování: mokré (washed)
Typ pražení: Světlé
Země původu: Peru
Region: La Merced, Chanchamayo
Odrůda: Coffea Arabica - Typic, Pacas, Caturra
Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n.m.
Sklizeň: listopad - březen
Chuťový profil: Kakao doprovázené karamelovým aroma s náznaky kořeněných tónů

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz