🎄🎄🎄 VÁNOCE V KLIDU S DOPRAVOU ZDARMA NA VŠECHNY OBJEDNÁVKY 🎄 🎄 🎄 PLATÍ PŘI VYUŽITÍ ZÁSILKOVNY, POUZE DO 10.12

Ignác Papua New Guinea Colbran čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_PAPUA250 PRAZENA_PAPUA500 PRAZENA_PAPUA1000 Zvolte variantu
ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác
269 Kč 529 Kč 1 049 Kč od 269 Kč
Skladem (3 ks) Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
5.12.2023 5.12.2023 5.12.2023 Zvolte variantu

Hořká čokoláda, hrušky, karamel a květy. Střední pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PAPUA NEW GUINEA COLBRAN

Stupeň pražení: sp_3

Tato káva je opravdová zlato v šálku, kombinace hořké čokolády s hruškami, karamelem a květy uchvátí každého, kdo ji ochutná. Tyto zrna jsme vybrali u farmáře, který už dlouhodobě produkuje kávu té nejvyšší kvality a to zejména díky své kontrole kvality.

Baroida Estate se nachází v okrese Kainantu v provincii Eastern Highlands. Farmu založil Ben Colbran v 60. letech 20. století, když vláda začala povzbuzovat zahraniční zemědělce aby začali pěstovat plodiny v celém kraji. Ben nejprve koupil půdu od tamního domorodce jménem Taro a byl jedním z prvních farmářů, kteří v tomto údolí začali pěstovat kávu. Dnes plantáž provozuje jeho syn Nichol. 

Pokud si říkáte odkud pochází název "Baroida", jedná se o místní legendu. konkrétně o duchovi, který je ve velké říční skále, která leží v jedné z hlavních řek protékající okresem. Skála stojí uprostřed řeky už hodně dlouho a odmítá se hnout ani během těch nejkrutějších povodní. 

Tato farma leží na vrcholu údolí řeky Lamari a pohoří Mount Jabarra. Samotná plantáž leží v nadmořské výšce 1700 - 1850 metrů nad mořem. 

Colbran si zakládá na pečlivé kontrole kvality. Po pečlivém třídění se třešně rozvláční a suší na plachtách. Zrna se rozhrnují aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení.  Tyto zrna jsou zpracované metodou honey, která kombinuje to nejlepší z mokré metody i ze suché. Kávy s tímto zpracováním mají čisté tělo a sladkou chuť.

O zemi, kde se káva pěstuje

Papua Nová Guinea je relativním nováčkem mezi pěstitely kávy. Lokalita je odlehlá a působí zde jenom malý pěstitelé. Země má sice špatnou infrastrukturu, která stěžuje produkci kávy, ale farmáři se snaží hledat inovativní řešení, které vedou k lepší a lepší kvalitě kávy. 

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
? Použití: Espresso
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: Honey
Typ pražení: Střední (medium)
? Hořkost: lehká
? Acidita: střední
Kontinent: Austrálie a Oceánie
Zěmě původu: Papua New Guinea
Region: Baroida, Aiyura, Kianantu
Farma: Baroida Estate
Farmář: Colbran family
Odrůda: Arusha , Bourbon, Mundo Novo, Typica
Nadmořská výška: 1700 - 1850 m n.m.
Sklizeň: květen - září
Cupping score: 85
Chuťový profil: Hořká čokoláda, hrušky, karamel a květy

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz