Ignác Papua New Guinea Colbran čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_PAPUA250 PRAZENA_PAPUA500 PRAZENA_PAPUA1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
PAPUA NEW GUINEA COLBRAN
Stupeň pražení:
Tato káva je opravdová zlato v šálku, kombinace hořké čokolády s hruškami, karamelem a květy uchvátí každého, kdo ji ochutná. Tyto zrna jsme vybrali u farmáře, který už dlouhodobě produkuje kávu té nejvyšší kvality a to zejména díky své kontrole kvality.
Baroida Estate se nachází v okrese Kainantu v provincii Eastern Highlands. Farmu založil Ben Colbran v 60. letech 20. století, když vláda začala povzbuzovat zahraniční zemědělce aby začali pěstovat plodiny v celém kraji. Ben nejprve koupil půdu od tamního domorodce jménem Taro a byl jedním z prvních farmářů, kteří v tomto údolí začali pěstovat kávu. Dnes plantáž provozuje jeho syn Nichol.
Pokud si říkáte odkud pochází název "Baroida", jedná se o místní legendu. konkrétně o duchovi, který je ve velké říční skále, která leží v jedné z hlavních řek protékající okresem. Skála stojí uprostřed řeky už hodně dlouho a odmítá se hnout ani během těch nejkrutějších povodní.
Tato farma leží na vrcholu údolí řeky Lamari a pohoří Mount Jabarra. Samotná plantáž leží v nadmořské výšce 1700 - 1850 metrů nad mořem.
Colbran si zakládá na pečlivé kontrole kvality. Po pečlivém třídění se třešně rozvláční a suší na plachtách. Zrna se rozhrnují aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Tyto zrna jsou zpracované metodou honey, která kombinuje to nejlepší z mokré metody i ze suché. Kávy s tímto zpracováním mají čisté tělo a sladkou chuť.
O zemi, kde se káva pěstuje
Papua Nová Guinea je relativním nováčkem mezi pěstitely kávy. Lokalita je odlehlá a působí zde jenom malý pěstitelé. Země má sice špatnou infrastrukturu, která stěžuje produkci kávy, ale farmáři se snaží hledat inovativní řešení, které vedou k lepší a lepší kvalitě kávy.
Potřebujete kávu mletou?
V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | Honey |
Typ pražení: | Střední (medium) |
? Hořkost: | lehká |
? Acidita: | střední |
Kontinent: | Austrálie a Oceánie |
Zěmě původu: | Papua New Guinea |
Region: | Baroida, Aiyura, Kianantu |
Farma: | Baroida Estate |
Farmář: | Colbran family |
Odrůda: | Arusha , Bourbon, Mundo Novo, Typica |
Nadmořská výška: | 1700 - 1850 m n.m. |
Sklizeň: | květen - září |
Cupping score: | 85 |
Chuťový profil: | Hořká čokoláda, hrušky, karamel a květy |