Ignác Panama finca Lerida čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_PANAMA250 PRAZENA_PANAMA500 PRAZENA_PANAMA1000 Zvolte variantu
Neohodnoceno
299 Kč 589 Kč 1 149 Kč od 299 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Vyšší kyselost s nádechem tropického ovoce a dozvukem rumových pralinek. Světlé pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PANAMA FINCA LERIDA

Stupeň pražení: sp_3

Prémiová arabika z Panamské republiky, která leží na pomezí Jižní a Střední Ameriky. Chuťově vynikající vyrovnaná káva, s lehce nasládlým profilem. Příjemná vyšší kyselost a plným tělem, nádechem tropického ovoce a dozvukem rumových pralinek.

O původu kávy z Panamy:

Farma Lerida je jednou z nejstarších a nejtradičnějších káv v regionu Boquete. Tato krásná horská plantáž se nachází ve vysočině Boquete v nadmořské výšce 1600-1800 m.n.m. Silné deště a slunečné období pdoporují ideální podmínky pro prdukci jejích oceňovaných zrn kávy Arabica.

Společnost Lerida byla založena v roce 1917 Tollefem Minnichem, norským inženýrem, který pracoval na návrhu a konstrukci nouzových bran Panamského průplavu. V roce 1924 odešel do důchodu a ve venkovském norském stylu postavil dům a postavil první kávovou plantáž v Panamě. Kromě toho navrhl a patentoval zařízení, které oděluje dobrá a špatná zrna. Toto zařízení do dnešního dne používá mnoho plantáží po celém světě. 

panama A

Plánujete přípravu kávy na filtr?

Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
Kontinent: Střední Amerika
Druh kávových zrn: 100% Arabika
Metoda zpracování: suché (natural)
Typ pražení: Světlé
Zěmě původu: Panamská republika
Region: Boquete, provincie Chiriquí
Odrůda: Coffea Arabica - Pacamara
Nadmořská výška Indie: 1800 - 2100 m n.m.
Sklizeň: leden - březen
Chuťový profil: Vyšší kyselost s nádechem tropického ovoce a dozvukem rumových pralinek

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz