Ignác Mexico La Estanzuela čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_MEXICO_S_250 PRAZENA_MEXICO_S_500 PRAZENA_MEXICO_S_1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
MEXICO LA ESTANZUELA VERACRUZ
Stupeň pražení:
Káva s jemným tělem, příjemnou kyselostí a lehkou nasládlou chutí, ve které cítíte hořkou čokoládu, sušené ovoce a třtinový cukr. Zrna sklízená v oblasti Veracruz od Juana Martineze jsou zárukou dobré kávy.
Tyto zrna jsou plně promytá, pochází z plantáží 1100 m.n.m. a jsou z odrůdy Sarchimor, která obvykle nabízí plnou, šťavnatou chuť.
Předek Juana Martineze přišel do Xalapy v mexiku ze Španělska v polovině 19. století. Dnes Martinez pěstováním kávy pokračuje v rodinné tradici. V roce 2018 začali rekonstrukcí farmy se záměřem oživit přirozenou úrodnost půdy. Začali používat organická hnojiva a kompost, aby vyživili půdu. Káva je sbírána ručně a zpracovávají ji přímo na farmě.
O zemi, kde se káva pěstuje
Káva se zde pěstuje především na mexických vysočinách ve výšce 1000–1800 metrů. Pěstování kávy je zde zejména dílem mnoha drobných farmářů. Řada z nich se zaměřuje i na produkci kávy v BIO kvalitě. Mexická káva má větší zrna a je oblíbená mezi příznivci espresso směsí, do níž se často používá. Ale v poslední době si získává i srdce milovníků alternativních příprav.
Plánujete přípravu kávy na filtr?
Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.
Potřebujete kávu mletou?
V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | promytá (washed) |
Typ pražení: | Střední (medium) |
? Hořkost: | téměř žádná |
? Acidita: | střední |
Kontinent: | Střední Amerika |
Zěmě původu: | Mexiko |
Region: | Veracruz, Coatepec |
Farma: | Finca La Estanzuela |
Farmář: | Juan Martinez |
Odrůda: | Sarchimor |
Nadmořská výška: | 1100 m n.m. |
Sklizeň: | listopad - březen |
Cupping score: | 83,5 |
Chuťový profil: | Hořká čokoláda, sušené ovoce a třtinový cukr |