Ignác Mexico La Estanzuela čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_MEXICO_S_250 PRAZENA_MEXICO_S_500 PRAZENA_MEXICO_S_1000 Zvolte variantu
Akce ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác
199 Kč 389 Kč 749 Kč od 199 Kč –20 %
Ignác Mexico La Estanzuela čerstvě pražená káva
199 Kč 389 Kč 749 Kč od 199 Kč –20 % 159 Kč 309 Kč 599 Kč od 159 Kč
Skladem (1 ks) Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
26.9.2023 26.9.2023 26.9.2023 Zvolte variantu

Hořká čokoláda, sušené ovoce a třtinový cukr. Střední pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

MEXICO LA ESTANZUELA VERACRUZ

Stupeň pražení: sp_3

Káva s jemným tělem, příjemnou kyselostí a lehkou nasládlou chutí, ve které cítíte hořkou čokoládu, sušené ovoce a třtinový cukr. Zrna sklízená v oblasti Veracruz od Juana Martineze jsou zárukou dobré kávy.

Tyto zrna jsou plně promytá, pochází z plantáží 1100 m.n.m. a jsou z odrůdy Sarchimor, která obvykle nabízí plnou, šťavnatou chuť. 

Předek Juana Martineze přišel do Xalapy v mexiku ze Španělska v polovině 19. století. Dnes Martinez pěstováním kávy pokračuje v rodinné tradici. V roce 2018 začali rekonstrukcí farmy se záměřem oživit přirozenou úrodnost půdy. Začali používat organická hnojiva a kompost, aby vyživili půdu.  Káva je sbírána ručně a zpracovávají ji přímo na farmě. 

O zemi, kde se káva pěstuje

Káva se zde pěstuje především na mexických vysočinách ve výšce 1000–1800 metrů. Pěstování kávy je zde zejména dílem mnoha drobných farmářů. Řada z nich se zaměřuje i na produkci kávy v BIO kvalitě. Mexická káva má větší zrna a je oblíbená mezi příznivci espresso směsí, do níž se často používá. Ale v poslední době si získává i srdce milovníků alternativních příprav.

Plánujete přípravu kávy na filtr?

Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
? Použití: Espresso
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: promytá (washed)
Typ pražení: Střední (medium)
? Hořkost: téměř žádná
? Acidita: střední
Kontinent: Střední Amerika
Zěmě původu: Mexiko
Region: Veracruz, Coatepec
Farma: Finca La Estanzuela
Farmář: Juan Martinez
Odrůda: Sarchimor
Nadmořská výška: 1100 m n.m.
Sklizeň: listopad - březen
Cupping score: 83,5
Chuťový profil: Hořká čokoláda, sušené ovoce a třtinový cukr

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz