IG coffee roasters Peru Finca El Huabal
Kód: IG_PERU_300 IG_PERU_1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Wilmer Frias pěstuje kávu odrůdy Bourbon a Pache na své farmě Finca El Huabal. Tato farma se nachází v Cajamarce v nadmořské výšce 1680 m. n. m.
V kávě je cítit pomeranč, švestky a sladkost javorového sirupu.
Na farmě sbírají a třídí kávové třešně ručně. Zralé je pak zpracovávají přírodní metodou.
Třešně pokládají k sušení v parabolických sušárnách a často je prohrnují pro rovnoměrné sušení. To trvá přibližně 15 dnů.
KÁVA V PERU
Peru je známé jako výrobce vysoce kvalitních káv. Díky extrémním nadmořským výškám, úrodné půdě a produktivním drobným zemědělcům zde vznikají úžasné speciality.
Káva do Peru dorazila v 17. století, do konce 19. století místní exportovali jen velmi malé množství kávy, většinu totiž konzumovali lokálně.
Když koncem 19. století zasáhla kávové listy v Indonésii nemoc, museli Evropané hledat zdroj jinde, a tak bylo Peru perfektní volbou.
Mezi koncem 19. stolení a první světovou válkou Evropa investovala do produkce kávy v Peru nemalé peníze, ale příchodem dvou světových válek byli investoři oslabení, a tak půdu koupila vláda a rozdělila ji místním obyvatelům.
Peruánská vláda odkoupila 2 miliony hektarů.
Dnes jsou peruánští pěstitelé kávy převážně malí farmáři a kávu zpracovávají přímo na svých farmách.
Třešně obvykle drtí, fermentují a suší na slunci na vyvýšených záhonech nebo sušárnách.
Sušicí skleníky a parabolické záhony jsou stále běžnější, protože se farmáři orientují na speciální trh kávy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrové kávy IG |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Země původu: | Peru |
Kraj: | Cajamarca |
region/ město: | San Ignacio |
Farma: | Finca El Huabal |
Majitel: | Wilmer Frias Guerrero |
Odrůda: | Bourbon, Pache |
zpracování: | Natural organic |
Nadmořská výška: | 1680 m. n m. |
Cupping score: | 85,5 |
Pražení: | Medium |