IG coffee roasters Kolumbie La Vega
Kód: IG_KOLUMB-LA VEGA300 IG_KOLUMB-LA VEGA1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
KOLUMBIE LA VEGA
Tyto zrna jsou zpracované naturálně, ale současně se taky fermentovali 150 hodin anaerobně v plastových pytlích. To jim zaručuje jejich ojedinělou chuť, v kávě jsou cítit kakaové boby, čokoláda, sušenky, ale také pomerančový likér a třešně.
O FARMÁŘI
Hugo je 43 letý farmář, který se svojí manželkou a dvěma dětmi spravuje farmu La Vega v oblasti Huila ve vesnici San Adolfo.
Celý život Guatalcovi pracují s kávou, s tou výběrovou posledních 8 let. Hugo se dále vzdělává, navštěvuje kávový lab v okresním městě Pitalíto, kde se učí jak správně kávu hodnotit. Snaží se vylepšit nejen své farmářské znalosti, ale také ty baristické, roasterské i cuppovací. Svoje nově získané vědomosti poté aplikuje zpátky do pěstování kávy.
Hugo nedělá jen klasické promyté kávy, baví jej také naturální zpracování. Tento lot odrůdy Pink Bourbon, byl fermentován po dobu 150 hodin anaerobně v plastových pytlích. Samozřejmostí bylo vybrat, a to ručně, pouze zralé třešně a vyhnout se také těm lehce nedozrálým třešním. Po fermentaci už pokračovaly třešně rovnou na sušení a sušily se zhruba 20 dní.
KÁVA V KOLUMBII
Kolumbie vyrábí a vyváží kávy proslulé svým plným tělem a jasnou kyselostí již od počátku 19. století. Díky široké škále oblastí pěstování kávy, mikroklimatu a nadmořské výšce dokáže Kolumbie uspokojit poptávku po kávě po celý rok.
Prestože se produkce kávy v Kolumbii stala velkým komerčním průmyslem až v 19. století, je pravděpodobné, že kávu do Kolumbie zavedli asi o století dříve jezuitští kněží.
Jakmile začala komerční výroba, rychle se rozšířila. Dnes je káva rozšířená a komerčně pěstována ve 20 z 32 okresů v Kolumbii.
Historicky nejznámější kolumbijskou oblastí pěstování kávy je Eje Cafetero (osa kávy), známá také jako „kávový trojúhelník“. Tento region zahrnuje departementy Caldas, Quindío a Risaralda. S kombinovanou celkovou rozlohou 13 873 km² (5356 mi²) region pokrývá asi 1,2 % kolumbijského území a tvoří 15 % celkové půdy osázené kávou v zemi. Oblast byla také prohlášena za světové dědictví UNESCO.
Zatímco Eje Cafetero je stále kávovou velmocí, produkce kávy v Kolumbii nyní sahá daleko za tuto zónu. Departementy Huila, Tolima, Cauca a Nariño se v posledních letech staly vyhledávanými a známými oblastmi pěstování kávy. Dnes jsou objemově největšími producenty kávy v Kolumbii.
Dnes je v zemi odhadem 540 000 producentů kávy; přibližně 95 % z nich jsou drobní zemědělci s pozemky menší než 5 hektarů. Tito farmáři společně přispívají kolem 16 % ročního zemědělského HDP země.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrové kávy IG |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | přírodní (natural) s fermentací |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Jižní Amerika |
Země původu: | Kolumbie |
region/ město: | Huila, San Adolfo |
Farma: | La Vega |
Majitel: | Hugo Gualaco |
Odrůda: | Pink Bourbon |
Nadmořská výška: | 1900 m. n m. |
Chuťový profil: | Kakaové boby, čokoláda, sušenka, pomerančový likér, třešně |