IG coffee roasters Kolumbie Finca Exmira
Kód: IG_KOLUMBIE_300 IG_KOLUMBIE_1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Omar Manchabajoy vyrábí kávu na své farmě Finca Exmirna na La Floridě v Nariño.
Jeho farma leží ve vysokých nadmořských výškách 1950 metrů nad mořem, kde teplé dny a chladné noci poskytují ideální klima pro pěstování sladkých, hustých třešní.
Připravená káva z těchto zrn má sladké, ovocné tělo s tóny lesních plodů, zeleného jablka a medu.
Omar ručně sbírá zralé červené třešně a zpracovává je na své farmě. Pěstuje kávové odrůdy Castillo i Caturra a zpracovává je pouze mokrou metodou.
Třešeň promyje, rozdrtí a fermentuje 15 hodin. Po fermentaci pergamen promyje v čisté vodě a usuší v parabolických sušárnách. Pergamen často shrabuje, aby zajistil rovnoměrné vysušení. Sušení pergamenu trvá přibližně 15 dnů.
KÁVA V KOLUMBII
Kolumbie vyrábí a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.
Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, které zase produkují vlastní jedinečnou chuť kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit.
Ve skutečnosti, mezi všemi svými různými regiony, Kolumbie produkuje čerstvé plodiny téměř po celý rok.
Rostoucí zaměření na speciální průmysl mění způsob, jakým obchodníci a farmáři podnikají. Pro farmáře je stále běžnější izolovat fazole nejvyšší kvality ze svých farem, aby je uváděli na trh samostatně.
Tyto kvalitnější šarže se často prodávají pod konkrétními značkami nebo příběhy.
Kolumbijská káva nabízí široké škály profilů. Za posledních 10 let Kolumbie rychle rozšířila své možnosti certifikace.
Nejběžnější dostupné certifikace jsou Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ a Organic.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrové kávy IG |
---|---|
Druh kávových zrn: | 100% Arabika |
Druh přípravy: | Filtr |
Chuťový profil: | citrusy, karamel, jablko, máslo |
Zěmě původu: | Kolumbie |
Kraj: | Rosapampa, La Florida |
region/ město: | Nariño |
Farma: | Finca Exmirna |
Majitel: | Omar Manchabajoy |
Odrůda: | Castillo, Caturra |
zpracování: | fully washed |
Nadmořská výška: | 1950 m. n m. |
Cupping score: | 86 |
Pražení: | Medium light |