IG coffee roasters Honduras Miguel Angel Paz

Kód: IG_MIGUELANGEL_HONDURAS300 IG_MIGUELANGEL_HONDURAS1000 Zvolte variantu
Novinka FILTR
Neohodnoceno
370 Kč 1 190 Kč od 370 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (5 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
16.10.2024 16.10.2024 Zvolte variantu

Jahody, bergamot, papája, ananas, karamel

Detailní informace

Detailní popis produktu

HONDURAS MIGUEL ANGEL PAZ

Naturálně zpracované zrna odrůdy Parainema a Obata od Miguela Angele Paze. Tato káva získala v cuppingovém scóré hodnocení 86 bodů, pražená je zejména pro filtrovanou přípravu a ta když se vám povede, ucítíte v kávě jahody, bergamot, papáju, ananas a karamel. 

 
O FARMĚ

Miguel Angel Paz vlastní farmu El Pitarrillo, pojmenovanou po oblasti Corquin, Copan, kde se nachází. Farma se nachází v nadmořské výšce 1250 m. n m. a má 7 hektarů půdy, z nichž většina produkuje kávu. Miguel vlastní farmu 25 let a pěstuje řadu odrůd, aby porovnal jejich vlastnosti v produkci a kvalitu v cuppingovém scóré. Většina jeho produkce je stále catuai, ale v tomto případě můžete vyzkoušet mix Parainemi a Obaty.

Tato šarže je zpracována naturálně, byla nejdřív macerována 90 hodin, následně prošla sušením na vyvýšených záhonech. Veškeré zpracování se odehrává v blízkém mlýně Aruco, kde pečlivě zpracovávají kávové zrna okolních farmářů. Díky jejich konstantní práci a pečlivým procesům snižují riziko pro výrobce, že se během zpracování zrnům ublíží. 

Mlýn je ve výšce 800 m nm, což poskytuje sušší a stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde je počasí méně předvídatelné. Káva je doručena do mlýna, kde posoudí třešeň a rozhodnou o postupu pro kávu v závislosti na prostoru a na tom, co již výrobce udělal. Třešeň je očištěna a omyta a poté plavena, aby se odstranily všechny nezralé produkty.

Káva je poté přemístěna do lůžek, kde se suší po dobu 20-30 dnů v závislosti na tom, kde se otáčí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrové kávy IG
? Použití: Filtr
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: přírodní (natural)
Typ pražení: medium light
Kontinent: Severní Amerika
Země původu: Honduras
region/ město: Corquin, Copan
Farma: El Pitarillo
Majitel: Miguel Angel Paz
Odrůda: Parainema, Obata
Nadmořská výška: 1250 m. n m.
Chuťový profil: Jahody, bergamot, papája, ananas, karamel

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz