IG coffee roasters Ethiopie Aricha washing station

Kód: IG_ETHIOPIE_ARICHA300 IG_ETHIOPIE_ARICHA1000 Zvolte variantu
ESPRESSO FILTR
2 hodnocení
370 Kč 1 190 Kč od 370 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
17.4.2024 17.4.2024 Zvolte variantu

čern čaj, bergamot, květinové tóny, máslo

Detailní informace

Detailní popis produktu

ETHIOPIE ARICHA WASHING STATION

Mycí stanice Aricha se nachází v nadmořské výšce 1 925 metrů v Yirgacheffe. V chuti ucítíte černý čaj, bergamot, květinové tóny a máslo.

O ARICHA WASHING STATION

Způsoby hospodaření v regionu zůstávají převážně tradiční. Farmáři Yirgacheffe obvykle pěstují své kávovníky s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi drobnými zemědělci, protože maximalizuje využití půdy a poskytuje jídlo pro jejich rodiny.

Kromě toho, že většina farem zůstává tradičně meziplodinami, je také standardně organická. Farmáři v Yirgacheffe obvykle používají velmi málo – pokud vůbec nějaké – hnojiv nebo pesticidů. Většinu zemědělských prací provádí ručně nejbližší rodina.

Aby tato stanice využila nádherného klimatu, poskytuje školení, aby pomohla zemědělcům produkovat kvalitnější třešně. Školení se zaměřuje na postupy při sklizni a přepravě třešní.

Farmáři selektivně ručně sbírají třešně a dodávají je do mycí stanice. Při příjmu zaměstnanci ručně třídí příchozí třešně, aby odstranili všechny nedozrálé nebo poškozené třešně.

Třešně jsou poté rozvlákněny a fermentovány po dobu 36 až 48 hodin ve 12 standardizovaných fermentačních tancích stanice. Po fermentaci se pergamen promyje v čisté vodě a přenese do některých z 280 vyvýšených sušících lůžek stanice. Pergamen se často hrabe, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení pergamenu trvá přibližně 18 dní. Stanice označí všechna sušící lůžka kódem, který usnadňuje sledování sledovatelnosti a stavu zpracování.

Všechny přijaté třešně se pak pokládají v tenkých vrstvách na vyvýšené záhony po dobu přibližně 18 dnů. Stanice má 280 sušících lůžek. Každé lůžko je označeno kódem, který usnadňuje sledování sledovatelnosti a stavu zpracování.

KÁVA V ETIOPII

Zatímco Etiopie je známá jako rodiště kávy, dnes zůstává miláčkem speciálního kávového průmyslu pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí. Zatímco plná sledovatelnost byla v nedávné historii obtížná, nové předpisy umožnily přímý nákup. Spolupracujeme přímo s farmáři, abychom jim pomohli produkovat šarže specialit nejvyšší kvality, které jsou nyní zcela dohledatelné a přidávají hodnotu pro farmáře i pražírny.

Výjimečná kvalita etiopské kávy je způsobena kombinací faktorů. Genetická rozmanitost odrůd kávy znamená, že najdeme rozmanitost chutí, a to i mezi farmami (nebo uvnitř) s podobnými podmínkami pěstování a zpracováním. Ke konečné kvalitě přispívají kromě odrůd i způsoby zpracování. Posledními klíčovými ingrediencemi pro vynikající kávu v Etiopii jsou tradice výroby, které vytvořily genetickou rozmanitost, zpracovatelskou infrastrukturu a skvělou kávu, kterou si dnes užíváme.

Většina producentů v Etiopii jsou drobní zemědělci a většina pokračuje v pěstování kávy tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy se pěstuje bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva se téměř výhradně pěstuje, sklízí a suší pomocí ručních systémů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrové kávy IG
? Použití: Filtr
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: promytá (washed)
Typ pražení: medium light
Kontinent: Afrika
Země původu: Brazílie
Kraj: Yirgacheffe
Farma: Aricha washing station
Odrůda: JARC, local landraces
Nadmořská výška: 1925 až 1945 m. n m.
Cupping score: 87,25
Chuťový profil: černý čaj, bergamot, květinové tôny, máslo

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz