IG coffee roasters Ethiopie Finca Suleman Denboba

Kód: IG_ETIOP300
ESPRESSO
Neohodnoceno
430 Kč
Skladem (2 ks)
gramů
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
26.9.2023

Sladkost jahod s karamelem a lehkým náznakem květin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Snímek obrazovky 2023-03-18 v 22.27.27

Suleman Denboba patří k nové generaci pěstitelů kávy v Etiopii, kteří se zaměřují na produkci na speciality coffee a zajímavé druhy zpracování. Po ochutnání tohoto vynikajícího Naturalu si myslíme, že budete souhlasit s tím, že Suleman překračuje své cíle produkovat vynikající výběrovou kávu.

Farmář Suleman Denboba
Farma Sulemana Denboby se nachází vysoko v horách ve vesnici ze které pochází. Na svých 4 hektarech vyrábí výhradně naturálně zpracovanou kávu v množství cca 70 žoků ročně. Suleman patří k nové generaci pěstitelů kávy v Etiopii, kteří se zaměřují na produkci skutečné speciality coffee. V roce 2019 se začal tomuto věnovat naplno a zpracovává vlastní třešně. Zpracováním svých vlastní třešní na své farmě přidává Suleman hodnotu svému produktu a zvyšuje tak celkový příjem své farmy. Suleman je hrdým otcem a je velmi aktivní ve své komunitě. Působí jako správce vesnice.

Suleman Denboba a zpracování jeho kávy
Suleman a jeho rodina selektivně ručně sbírají zralé červené kávové třešně a kladou je na vyvýšené sušící postelích. Takto uložené kávové třešně každou hodinu obrací a zakrývá ji v poledne a přes noc, aby se zabránilo kondenzaci. Sušení třešně trvá přibližně 16 dní. Jakmile je proces sušení hotový Suleman, kávu pytluje a uloží do skladu na své farmě. Uložení trvá cca 2,5 měsíce a až poté jí odveze do sušícího mlýna, kde se zrno zbaví slupky a připraví se na export.

Káva V Ethiopii
Etiopie je známá jako rodiště kávy a dnes je miláčkem pražíren výběrové kávy pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí. Spolupracujeme přímo s farmáři, abychom jim pomohli produkovat šarže výběrové kávy nejvyšší kvality, které jsou nyní zcela dohledatelné a přidávají hodnotu pro farmáře i pražírny. Dříve tato dohledatelnost byla velmi složitá.

Výjimečná kvalita etiopské kávy je způsobena kombinací faktorů. Genetická rozmanitost odrůd kávy znamená, že najdeme rozmanitost chutí, a to i mezi farmami (nebo uvnitř) s podobnými podmínkami pěstování a zpracováním. Ke konečné kvalitě přispívají kromě odrůd i způsoby zpracování. Posledními klíčovými ingrediencemi pro vynikající kávu v Etiopii je tradice výroby, které vytvořily genetickou rozmanitost, zpracovatelskou infrastrukturu a skvělou kávu, kterou si dnes užíváme.

Většina producentů v Etiopii jsou drobní zemědělci a většina pokračuje v pěstování kávy tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy se pěstuje bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva se téměř výhradně pěstuje, sklízí a suší pomocí ručních systémů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrové kávy IG
? Použití: Filtr
Kávová zrna: 100% Arabika
Zěmě původu: Etiopie
Kraj: Yirgacheffe
region/ město: Nensebo, West Arsi
Farma: Finca Suleman Denboba
Majitel: Suleman Denboba
Odrůda: Castillo, Caturra
zpracování: Natural
Nadmořská výška: od 2000 m. n m.
Cupping score: 86,25
Pražení: Medium light

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz