IG coffee roasters Ethiopie Beshasha
Kód: IG_BESHASHA_ETHIOPIE300 IG_BESHASHA_ETHIOPIE1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
ETHIOPIE BESHASHA
O FARMÁŘI
Mustefa Abakeno je drobný farmář v zóně Jimma v západní Etiopii, spravuje rozsáhlou farmu o rozloze 18 hektarů. Jeho farma je důkazem bohatého kávového dědictví Etiopie a obsahuje rozmanitou škálu kávových odrůd pocházejících z váženého výzkumného centra Jimma. Metody zpracování kávy Mustefa umně spojují tradici a inovace a vytvářejí výjimečná kávová zrna.
Na začátku svého snažení Mustefa koupil třídiskový Coffee Pulper, který mu umožnil zpracovat polovinu své sklizně promytou metodou. Druhá polovina prochází přirozeným procesem, kdy se třešně pečlivě suší s neporušenou dužinou ovoce. Kvůli nedostatku vody a omezenému fermentačnímu prostoru však rozdrcená káva zažívá osmihodinovou fermentační dobu, než je dovedně přenesena do sušících lůžek. Výsledek tohoto přísného procesu připomíná chuť lehkého medu. Naproti tomu přírodní si užívají klidnější období sušení, které trvá 24–27 dní, než dosáhne dokonalosti na afrických (vyvýšených) záhonech.
V roce 2018 se Mustefa vydal na cestu vývozce a těžil z regulačních změn, které mu umožnily přímo jednat s náročnými kupujícími. Aby toto úsilí usnadnil, založil mokrý mlýn „Beshasha“, všestranné zařízení zpracovávající jak jeho kávu, tak kávu místních pěstitelů. Tito pěstitelé, sousedé Mustefy, společně dohlížejí na pozemky o rozloze od 4 do 10 hektarů.
Mustefa provozuje malou polní laboratoř vybavenou vysoce speciální čtečkou vlhkosti Sinar pořízenou v roce 2020. Toto zařízení zajišťuje, že veškerý pergamen sušený na stanicích dosáhne před uskladněním ve skladu konzistentní úrovně vlhkosti. Harun má na starosti hodnocení a klasifikaci sušených denních dávek a kategorizuje je na základě kvality a profilu baňkování. Souběžně s tím poskytuje místním farmářům školení v oblasti správné zemědělské praxe (GAP) s cílem zvýšit kvalitu a produktivitu jejich kávových zahrádek.
Je pozoruhodné, že závazek společnosti Mustefa k dokonalosti se vztahuje i na rozvoj infrastruktury. Postavil moderní sklad v Agaro, dokonale vybavený pro mletí Natural zpracované kávy. Tato investice podtrhuje jeho odhodlání zušlechťovat a zdokonalovat zpracování kávových třešní tak, aby splňovaly nejvyšší standardy.
Cesta Mustefy Abakena zůstává zdrojem inspirace, která se vyznačuje neochvějným závazkem k dokonalosti a neutuchající snahou o kvalitu při výrobě kávy. Jeho oddanost inovacím, kvalitě a podpoře komunity ztělesňuje podstatu neustálého vývoje a růstu kávového průmyslu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrové kávy IG |
---|---|
? Použití: | Filtr |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | mokré (washed) |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Afrika |
Země původu: | Etiopie |
region/ město: | Jimma |
Farma: | Beshasha |
Majitel: | Mustefa Abakeno |
Odrůda: | 74110, 74112 Heirloom |
Nadmořská výška: | 2000 - 2100 m. n m. |
Chuťový profil: | Mandarinka, vanilka, med |
cuppingové score: | 85,5 |