IG coffee roasters Costa Rica Finca Tres Milagros

Kód: IG_COSTARICA_300 IG_COSTARICA_1000 Zvolte variantu
FILTR
5 hodnocení
430 Kč 1 390 Kč od 430 Kč
Skladem Skladem (1 ks) Zvolte variantu
gramů
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
26.9.2023 26.9.2023 Zvolte variantu

Tropické ovoce, pomeranč a med v lahodné kávě z Kostariky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rodina Facusse z Finca Tres Milagros se už dlouho věnuje pěstování exkluzivních káv z Kostariky. Farmu Finca Tres Milagros provozují již více než 50 let a samy si dohlíží na všechny části pěstování a zpracování. 
V jejich úsilí jim skvěle pomáhají klimatické podmínky a vysoká nadmořská výška 1550 metrů nad mořem.
 
Jejich odrůda kávy Villa Sarchi pochází z vesnice Sarchi v Kostarice, kde přírodně zmutovala z odrůdy Bourbon. Těmto stromům se nejvíce daří ve vysokých nadmořských výškách ve stínu a potřebují dobrou péči. 
 
Na farmě původně pěstovali odrůdy Bourbon a Catuai, dnes kromě Villa Sarchi pěstují také odrůdy Geisha, Typica, Bourbon a další.
 

KÁVA V KOSTARICE
Díky neúnavným inovacím, obrovskému množství odrůd kávy, rozsáhlým technickým znalostem a pozornosti věnované produkci kávy je Kostarika jednou z nejvyspělejších zemí produkujících kávu ve Střední Americe.

Svou roli ve vysoké kvalitě produkované kávy hrají i klimatické podmínky v zemi. Existuje osm kávových oblastí: Guanacaste, West Valley, Turrialba, Valle Central (Central Valley), Tres Rios, Brunca, Orosi a Tarrazú, specifická část Valle Central.

Kostarika se také stala světovým lídrem ve sledovatelnosti a udržitelnosti výroby kávy. Devadesát procent z 50 000 pěstitelů kávy v zemi jsou drobní farmáři a dnes mnozí dodávají své třešně do butikových mikromlýnů, které často zpracovávají kávu podle specifikací výrobce, aby si zachovaly kvalitu jedné šarže nebo jedné farmy.

Vzestup zpracování mikromlýnů je sám o sobě relativně nedávným vývojem. Před začátkem 21. století bylo běžné, že menší producenti dodávali své třešně do družstev vlastněných mlýny.

Jak se rozvíjely lukrativní speciální trhy, stále více farmářů začalo zakládat mlýny na svých vlastních farmách. To jim poskytlo větší kontrolu nad zpracováním a větší jistotu „příběhu sledovatelnosti“, který je pro rostoucí segment trhu tak důležitý. Mlýny s nadbytečnou kapacitou by pak nabízely své služby sousedním farmářům a nabízely řadu metod zpracování pro malé šarže spolu s plnou sledovatelností pro pražírny a dovozce.

Systém umožnil malým až středně velkým pěstitelům kávy v Kostarice nabízet širokou škálu diferencovaných produktů. Dnes je pravděpodobné, že speciální šarže z Kostariky ponesou jméno mikromlýnu, kde byly zpracovány, jako jméno produkční farmy.

Typicky nejisté a suché počasí v Kostarice ztěžuje pěstování kávy. Dlouhá období sucha a nepředvídatelné počasí prakticky eliminovaly možnost ekologického zemědělství. Nicméně jak vláda, tak zemědělci podnikli aktivní kroky k ochraně životního prostředí. Některá z těchto omezení také informují o metodách zpracování, kterými se kostarická káva stala známou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrové kávy IG
? Použití: Filtr
Kávová zrna: 100% Arabika
Země původu: Kostarika
Kraj: Tarrazú
region/ město: San José, Higuito
Farma: Finca Tres Milagros
Majitel: Facusse
Odrůda: Villa Sarchi
zpracování: anaerobní přírodní
Nadmořská výška: 1550 m. n m.
Cupping score: 88
Pražení: Medium light

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz