IG coffee roasters Costa Rica Finca Tres Milagros
Kód: IG_COSTARICA_300 IG_COSTARICA_1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
KÁVA V KOSTARICE
Díky neúnavným inovacím, obrovskému množství odrůd kávy, rozsáhlým technickým znalostem a pozornosti věnované produkci kávy je Kostarika jednou z nejvyspělejších zemí produkujících kávu ve Střední Americe.
Svou roli ve vysoké kvalitě produkované kávy hrají i klimatické podmínky v zemi. Existuje osm kávových oblastí: Guanacaste, West Valley, Turrialba, Valle Central (Central Valley), Tres Rios, Brunca, Orosi a Tarrazú, specifická část Valle Central.
Kostarika se také stala světovým lídrem ve sledovatelnosti a udržitelnosti výroby kávy. Devadesát procent z 50 000 pěstitelů kávy v zemi jsou drobní farmáři a dnes mnozí dodávají své třešně do butikových mikromlýnů, které často zpracovávají kávu podle specifikací výrobce, aby si zachovaly kvalitu jedné šarže nebo jedné farmy.
Vzestup zpracování mikromlýnů je sám o sobě relativně nedávným vývojem. Před začátkem 21. století bylo běžné, že menší producenti dodávali své třešně do družstev vlastněných mlýny.
Jak se rozvíjely lukrativní speciální trhy, stále více farmářů začalo zakládat mlýny na svých vlastních farmách. To jim poskytlo větší kontrolu nad zpracováním a větší jistotu „příběhu sledovatelnosti“, který je pro rostoucí segment trhu tak důležitý. Mlýny s nadbytečnou kapacitou by pak nabízely své služby sousedním farmářům a nabízely řadu metod zpracování pro malé šarže spolu s plnou sledovatelností pro pražírny a dovozce.
Systém umožnil malým až středně velkým pěstitelům kávy v Kostarice nabízet širokou škálu diferencovaných produktů. Dnes je pravděpodobné, že speciální šarže z Kostariky ponesou jméno mikromlýnu, kde byly zpracovány, jako jméno produkční farmy.
Typicky nejisté a suché počasí v Kostarice ztěžuje pěstování kávy. Dlouhá období sucha a nepředvídatelné počasí prakticky eliminovaly možnost ekologického zemědělství. Nicméně jak vláda, tak zemědělci podnikli aktivní kroky k ochraně životního prostředí. Některá z těchto omezení také informují o metodách zpracování, kterými se kostarická káva stala známou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrové kávy IG |
---|---|
? Použití: | Filtr |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Země původu: | Kostarika |
Kraj: | Tarrazú |
region/ město: | San José, Higuito |
Farma: | Finca Tres Milagros |
Majitel: | Facusse |
Odrůda: | Villa Sarchi |
zpracování: | anaerobní přírodní |
Nadmořská výška: | 1550 m. n m. |
Cupping score: | 88 |
Pražení: | Medium light |