IG coffee roasters Brazílie Fazenda Coqueiro

Kód: IG_BRAZIL-FAZENDA300 IG_BRAZIL-FAZENDA1000 Zvolte variantu
ESPRESSO
Neohodnoceno
430 Kč 1 390 Kč od 430 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
26.9.2023 26.9.2023 Zvolte variantu

Povidla, švestky, mléčná čokoláda ve výběrové kávě z Brazílie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

BRAZÍLIE FAZENDA COQUEIRO

V této farmě se třešně sbírají ručně a pečlivě zpracovávají, výsledkem je pak čistá a lahodná chuť. V kávě jsou cítit povidla, švestky a mléčná čokoláda. 

O FAZENDA COQUEIRO
Farma se nachází v oblasti Serra da Mantiqueira, v Carmo de Minas, městě mezinárodně uznávaném pro svou kávovou tradici. Paulo Sérgio Carneiro Ribeiro. S více než 40letými zkušenostmi v zemědělství se rodina zavázala k udržitelné produkci se zaměřením na kvalitu.

Fazenda Coqueiro najímá pracovníky na sběr třešní. Káva se sbírá ručně pomocí derriçadeira – jakési mechanizované hrábě, která využívá vibrace ke sklizni zralých třešní. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň a vybírá se pouze zralá červená třešeň. 

Třešeň se drtí na místě. Pergamen a zbývající sliz se položí na terasách, aby uschly. Pergamen se často hrabe, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení je ukončeno v mechanické sušárně pro dosažení optimální vlhkosti. 

KÁVA V BRAZÍLII
Téměř 40% veškeré kávy na světe se vyrobí v Brazílii - přibližně 3,7 milionu metrických tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvality. V posledních letech začali brazilští farmáři investovat do produkce speciálních káv. 

Dnes jsou nejplodnějšími oblastmi Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. 

Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.

V minulosti mechanizace znamenala, že sbírání bylo normou; dnešní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro specializované výrobce.

V mnoha případech a na méně rovných částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – jakési mechanizované hrábě, která ke sklizni zralé třešně využívá vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrové kávy IG
? Použití: Espresso
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: přírodní (natural)
Typ pražení: medium light
Kontinent: Jižní Amerika
Země původu: Brazílie
Kraj: Minas Gerais
region/ město: Carmo de Minas
Farma: Fazenda Coqueiro
Majitel: Paulo Sérgio Carneiro Ribeiro
Odrůda: Yellow Catuaí
Nadmořská výška: 1000 až 1300 m. n m.
Cupping score: 85
Chuťový profil: povidla, švestky, mléčná čokoláda

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz