IG coffee roasters Brazílie Fazenda Coqueiro
Kód: IG_BRAZIL-FAZENDA300 IG_BRAZIL-FAZENDA1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
BRAZÍLIE FAZENDA COQUEIRO
V této farmě se třešně sbírají ručně a pečlivě zpracovávají, výsledkem je pak čistá a lahodná chuť. V kávě jsou cítit povidla, švestky a mléčná čokoláda.
O FAZENDA COQUEIRO
Farma se nachází v oblasti Serra da Mantiqueira, v Carmo de Minas, městě mezinárodně uznávaném pro svou kávovou tradici. Paulo Sérgio Carneiro Ribeiro. S více než 40letými zkušenostmi v zemědělství se rodina zavázala k udržitelné produkci se zaměřením na kvalitu.
Fazenda Coqueiro najímá pracovníky na sběr třešní. Káva se sbírá ručně pomocí derriçadeira – jakési mechanizované hrábě, která využívá vibrace ke sklizni zralých třešní. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň a vybírá se pouze zralá červená třešeň.
Třešeň se drtí na místě. Pergamen a zbývající sliz se položí na terasách, aby uschly. Pergamen se často hrabe, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení je ukončeno v mechanické sušárně pro dosažení optimální vlhkosti.
KÁVA V BRAZÍLII
Téměř 40% veškeré kávy na světe se vyrobí v Brazílii - přibližně 3,7 milionu metrických tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvality. V posledních letech začali brazilští farmáři investovat do produkce speciálních káv.
Dnes jsou nejplodnějšími oblastmi Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia.
Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.
V minulosti mechanizace znamenala, že sbírání bylo normou; dnešní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro specializované výrobce.
V mnoha případech a na méně rovných částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – jakési mechanizované hrábě, která ke sklizni zralé třešně využívá vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrové kávy IG |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | přírodní (natural) |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Jižní Amerika |
Země původu: | Brazílie |
Kraj: | Minas Gerais |
region/ město: | Carmo de Minas |
Farma: | Fazenda Coqueiro |
Majitel: | Paulo Sérgio Carneiro Ribeiro |
Odrůda: | Yellow Catuaí |
Nadmořská výška: | 1000 až 1300 m. n m. |
Cupping score: | 85 |
Chuťový profil: | povidla, švestky, mléčná čokoláda |