Ignác Ethiopie Yirgacheffe čerstvě pražená káva

Kód: PRAZENA_ETHIOPIE250 PRAZENA_ETHIOPIE500 PRAZENA_ETHIOPIE1000 Zvolte variantu
Tip
Neohodnoceno
269 Kč 529 Kč 1 049 Kč od 269 Kč
Skladem (1 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

V chuti dominuje ovoce, koření a květiny, na konci jasmínová dochuť. Světlé pražení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

ETHIOPIE  YIRGACHEFFE
 
Stupeň pražení: sp_3
 
Ochutnejte africký klenot: V jedné z nejlepších čerstvých zrnkových káv z Etiopie poznáte čisté chutě ovoce a květinových tónů. Oblast Yirgacheffe je proslulá kvalitou zrnkových káv. Mokré zpracování dodává svěžest a bohaté tělo.
 
V chuti čerstvě pražené kávy dominuje ovoce, koření a květiny. Na konci vás překvapí jemnou jasmínovou dochutíPrávě díky rozmanité a jemné chuti tato zrna doporučujeme zejména pro přípravu filtrované kávy.  
 

O původu kávy z Etiopie

O Etiopii se říká, že je matkou kávy. Pěstování zrnek domorodci zahájili už v 9. století. Divoké bobule tam stále pěstuje mnoho kmenů vysoko v horách. Kávy z Etiopie mají typicky exotickou chuť plnou ovoce, květin, koření a jasmínu. Každý region se pak liší v chuti tím, že u jednoho dominují citrusy, u jiných zase sladké ovoce. Proto dostávají kávová zrna názvy dle oblasti, odkud pochází. 

Nyní je Etiopie 7. největším producentem kávy na světě. Kávovníky rostou 1 500 až 2 000 metrů nad mořem, na malých rolnických pozemcích a farmách. 

Zemědělci většinou patří k členům Ethiopian Commodities Exchange. Hlavním cílem je ochrana farmářů před tlakem trhu, který by mohl ohrozit jejich podnikání i živobytí.

Unikátní zpracování mokrou metodou

Nejčastějším způsobem zpracování zrn je zde kvůli nedostatku vody suchá metoda. I tak ale produkují i zrna promytá a právě region Yirgacheffe, ze kterého pochází i naše kvalitní zrnková káva, se zapsal do historie Etiopie svým prvenstvím v mokrém procesu zpracování

příprava kávy v Etiopii mokrou metodou

Plánujete přípravu kávy na filtr?

Tato čerstvá kávová zrna pražíme středně světle, aby vynikla jejich unikátní ovocná chuť s květinovými tóny. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv filtrované kávy. Přečtěte si, jak doma připravit kvalitní filtrovanou kávu.

Potřebujete kávu mletou?

V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
Kontinent: Afrika
Druh kávových zrn: 100% Arabika
Metoda zpracování: mokré (washed)
Typ pražení: Světlé
Zěmě původu: Etiopie
Region: Yirgacheffe
Odrůda: Coffea Arabica - zděděné domorodé odrůdy
Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n.m.
Sklizeň: Listopad - březen
Chuťový profil: Ovoce, koření a květiny, na konci jasmín

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz