Ethiopie Yirgacheffe

Kód: PRAZENA_ETHIOPIE250 PRAZENA_ETHIOPIE500 PRAZENA_ETHIOPIE1000 Zvolte variantu
Tip
Neohodnoceno
269 Kč 529 Kč 1 049 Kč od 269 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.6.2022 29.6.2022 29.6.2022 Zvolte variantu

Čerstvě pražená káva z Ethipoie, region Yirgacheffe

Detailní informace

Detailní popis produktu

ETHIOPIE  YIRGACHEFFE
 
Stupeň pražení: sp_2
 
Káva, která vás osloví svou intenzivní a jasnou chutí ovoce. Etiopie je sedmým největším producentem kávy na světě. Z oblasti Konga v srdci regionu Yirgacheffe pochází tato kouzelná chuť kávy Ethiopia. Káva je plná rozmanitých chutí s nádechy květin a ovoce. Dominantní chutě jsou citrusy a jasmín. Káva je zpracovávána mokrou metodou, která ji dodává svěžest a bohaté tělo.
 

O zemi, kde se káva pěstuje

Etiopie je matkou arabiky a divoké bobule stále pěstují kmeny vysoko v horách. Ve východní Etiopii rostou kávovníky ve výšce mezi 1500 a 2000 metry na malých rolnických pozemcích a farmách. Tyto kávy se mohou nazývat longberry Harrar (velké zrno), shortberry Harrar (menší zrno) nebo Mocha Harrar (zrno velikosti hrášku nebo poloviny zrna). Jsou pěstovány jednoduše, zpracovávány tradiční suchou metodou. Etiopský Harrar je charakteristický svými vinnými a borůvkovými podtóny, dobrým tělem a vysokou kyselostí. 

Východní Etiopie produkuje kávy mokrým procesem, zvané Ghimbi nebo Gimbi, která si zachovává vinné podtóny Harraru ale může být bohatší, více vyvážená a plnější s delším zakončením.

Jižní Etiopie produkuje kávu mokrým procesem s ovocnou kyselostí a intenzivní vůní. Tyto kávy se pojmenovávají podle oblastí, kde byly vypěstovány, jako například Sidamo nebo Yirgacheffe.

6-Bagging

Sklizeň: listopad - březen
Odrůda: Coffea Arabica -Zděděné domorodé odrůdy
Nadmořská výška: 950-1350 m n.m. 
Zpracování: natural
Chuťový profil: ovoce, květiny

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
Zěmě původu: Ethiopie
Region: Yirgacheffe
Metoda zpracování: mokrá (washed)
Nadmořská výška: 950 - 1250 m n.m.
Odrůda: Coffea Arabica - zděděné domorodé odrůdy
Sklizeň: Listopad - březen

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení