Degustační sada Top Class coffe
Kód: 435Související produkty
Detailní popis produktu
Podle nás je káva jedním z nejpopulárnějších a dovolíme si tvrdit, že i nejzajímavějším nápojem na světě. Kávové bobule jsou plodina tropického a subtropického klimatického podnebného pásu, který je vymezený obratníky Raka a Kozoroha. Této oblasti se taky někdy říká horký pás, ten obepíná celou zeměkouli a už podle jeho názvu napovídá, že v této oblasti je teplota vzduchu v průběhu roku téměř neměnná. Dá se říct, že mají celý rok jen léto. Díky tomu může být vegetace celoročně zelená, a proto se tam tak kávovníku daří.
Všechno začíná u malého stromu nebo keře, který plodí až po 3-5 letech peckovice, které jsou podobné třešním. Ty obsahují jedno nebo dvě zrna, které se po dozrání zpracovávají různými způsoby. Na světě je známo asi 60 druhů kávovníku, druh kávy se pak dělí na jednotlivé odrůdy a ty nejčastěji dostávají jméno podle plantáží, na kterých byly vypěstovány.
Naše degustační sada Top Class Coffe se skládá ze čtyř balíčků po 100 gramech zrnkové kávy, pomocí které Vás seznámíme s jednotlivými částmi světa, s různými nadmořskými výškami a odlišnými chuťovými zážitky.
BRAZÍLIE CERRADO DULCE
Stupeň pražení:
Přidejte se k nám na cestě do sluncem zalité Brazílie, každým douškem této vynikající brazilské kávy Carrado Dulce 100% arabica odrůdaMundo Novo, Icatu, Acaiá, Catuaí, Tupi, která patří mezi hotové poklady espressa na světě. Velmi výrazná chuť lískového oříšku. Sladkost s lehkým podtónem hořké čokolády. Výsledná káva je bez jakékoli acidity. Dokonalý doplněk v horku, káva se také velice hodí na mléčné nápoje díky své výraznější chutí oříšku.
Sklizeň: květen - srpen
Odrůda: Coffea Arabica - Mundo Novo, Icatu, Acaiá, Catuaí, Tupi
Nadmořská výška: 800 - 1200 m.n.m.
Zpracování: WASCHED
Vhodné k přípravě: Turek, French press, Filtr, Espresso, Moka, Automat
Chuťový profil: čokoládová, oříškový
EL SALVADOR EL GOBIADO
Stupeň pražení:
Farmu El Gobiado vlastní rodina Alfaro po čtyři generace. Farma se nachází ve městě Ataco v západní části Salvadoru v departementu Ahuachapan, které je známé svým ideálním podnebím pro pěstování kávy. Káva se pěstuje ve výšce 1300 metrů nad mořem. Objekt pokrývá 12 hektarů, kde se pěstují ve stínu stromů Inga hlavně dvě odrůdy: Bourbon a Pacas. Tato káva se skládá ze vzácné odrůdy, která se jmenuje Orange Bourbon. Je to hybrid odrůdy Red Bourbon od Yellow Bourbon. Název se odvíjí od mírně broskvově růžové barvy. Plody jsou sbírány ručně a ve stejný den jsou dodány do místního mlýna El Carmen. V první fázi se promyjí pramenitou vodou a poté se suší na vyvýšených postelích po dobu 23-30 dnů. Díky vysoké vlhkosti je fáze sušení pečlivě kontrolována.
Sklizeň: květen - srpen
Odrůda: Coffea Arabica - Orange Bourbon
Nadmořská výška: 1300 - 1350 m.n.m.
Zpracování: ANAEROBNÍ
Vhodné k přípravě: Espresso, Filtr
Chuťový profil: Papája, Limetka, Med
NICARAGUA CATIMOR DE DIOS
Stupeň pražení:
Naturální perla Nikaragui. Vhodná na přípravu lahodného ovocitého espressa, ale i skvělého filtru. Pražená světle.
Sklizeň: listopad - březen
Odrůda: Coffea Arabica - Catimor
Nadmořská výška: 1500 - 1700 m.n.m.
Zpracování: NATURAL
Vhodné k přípravě: Filtr, espresso
Chuťový profil: červené jablko, med, kakao

Sklizeň: listopad - březen
Odrůda: Coffea Arabica -Zděděné domorodé odrůdy
Nadmořská výška: 1700 - 2200 m.n.m.
Zpracování: NATURAL
Vhodné k přípravě: Espresso Filtr, Espresso, Moka
Chuťový profil: ovocný
V případě zájmu o dodávky do Vaší kavárny prosím kontaktujte naše obchodní zástupce:
Jihomoravský kraj: Daniel Vincens, tel.: +420 775 111 710
Olomoucký kraj: Jan Kolibár, tel.: +420 702 171 687
Kraj Vysočina a Brno západ: Nikola Vodicová, tel.: +420 702 171 372
Pro zbytek republiky prosím kontaktujte tel.: 775111710, nebo info@iceinvest.cz